Sinoči se je na Norveškem končalo evropsko prvenstvo v parastrelstvu. Slovenija se domov vrača s 4. in 5. mestom Frančka Gorazda Tirška, na tekmovanju pa sta svoj debi na evropski ravni doživela
Jožef Franc (12. mesto) in Anton Bavec (13. mesto). Ekipo je vodil trener Renato Šterman, asistrirala mu je pomočnica Andreja Gorjup.

»Evropsko prvenstvo v športnem strelstvu za invalide Hamar 2022 (Norveška) se je za slovensko ekipo začelo stresno zaradi izgubljenega orožja in opreme, ki se je izgubila na letu med Frankfurtom in Oslom.  Posledično tekmovalci niso mogli opraviti prostega treninga. Tudi po prispeli opremi so Slovenci drugi dan prvenstva zadnji zapuščali tekmovališče, saj je oprema prispela šele ob 18.30, ko so vse reprezentance že zaključile s treningi.  Takšen deficit priprave vpliva tudi na najbolj izkušene strelce in tako je bilo tudi v slovenski ekipi, kjer se je na treningu pred tekmo Frančku Gorazdu Tiršku pokvarila še puška,« je uvodoma povedal Šterman.

»Prvi je na prvenstvu nastopil Jožef Franc, ki je v disciplini z zračno puško stoje  na svojem krstnem mednarodnem nastopu zasedel 12.mesto. Drugi je iz naše ekipe nastopil Franček Gorazd Tiršek, ki se je kljub vsem težavam z orožjem in opremo s šestim mestom v kvalifikacijah z zračno puško stoje prebil v finale kjer je zasedel 5. mesto. Tretji je nastopil Anton Bavec v disciplini zračne pištole. Tudi za Bavca je bil to krstni nastop na tako velikem tekmovanju tako da je 13.mesto dobra osnova za nadaljnje delo. Zadnji nastop na EP je imel Franček Gorazd v disciplini zračne puške leže. Gorazd je v kvalifikacijah zaostal samo za Srbom Ristič, v finalu pa se je moral zadovoljiti s 4. mestom, kjer je bil v bitki za bron izločen z najmanjšo možno razliko (0,1 točke),« je sklenil trener Šterman.

Foto: Sportida/arhiv

Print Friendly, PDF & Email