Naša namiznoteniška reprezentanca se je izkazala na turnirju v Španiji. Presežek turnirja sta za našo vrsto priigrala Primož Kancler in Bojan Lukežič, ki sta bila 3. v dvojicah.

»To ocenjujem kot super rezultat. V mešanih dvojicah je Primož z hrvaško igralko Angelo zmagal vse tri tekme v skupini in potem v četrtfinalu sta zgubila 3:2 in 12:10 proti turškim mešanim parom.Luka in Alen sta igrala dvojice v MS18, kar pomeni da sta igrala s precej boljšimi igralci tako fizično kot tudi kvalitetno. V prvi tekmi sta vseeno nudila zelo dober odpor proti dvojici iz Avstralije, ki ima v svoji vrsti tudi kitajskega igralca. Tekmo sta celo vodila 1:0 v setih in 8:4, ostale dve tekmi proti Špancema in Angležema pa nista imela pravih možnosti, saj so igralci na videz videti čisto brez pomanjkljivosti.  Čestitke za borbo vsem igralcem in za lep rezultat Bojana in Primoža v dvojicah. Gremo naprej!« je povedal selektor Ožbej Poročnik, ki je povzel še dogajanje v posamični konkurenci.

»Luka Trtnik najbližje uvrstitvi v četrtfinale. V skupini je vodil proti viceevropskemu prvaku 2:0 v setih in imel že zaključno žogico za zmago, zmagal je proti Nemcu, ki se je uvrstil nato v polfinale in je še vedno v igri ter izgubil proti Špancu. Nemec, Španec in Luka so imeli v skupini na koncu vsi po eno zmago in Luki je en set zmanjkal za preboj v četrtfinale. Lukežič kot najizkušenjši igralec je bil v svoji skupini boljši od Američana, izgubil z drugim nosilcem turnirja Poljakom in v tekmi za uvrstitev v četrtfinale žal po tesni borbi moral priznati poraz Špancu. 1:1 je bilo v setih in 10:8 za Bojana, a se žal ni izšlo. Zadnji set pa je tudi izgubil 13:11. Alen Bečirević je prišel do svoje prve zmage na mednarodnih članskih turnir z zmago nad igralec iz Čila. Premoč pa je moral priznati igralcema iz Francije in Poljske, ki zelo visoko kotirata na lestvici. Primož Kancler je v svoji skupini prvo tekmo s prvim nosilcem iz Irske na tesno izgubil ter nato kasnejši dve tekmi z bolečinami v hrbtu (ki se vlečejo sedaj že nekaj mesecev) prav tako proti igralcema iz Španije in Brazilije. Žal je zmanjkalo malo športne sreče in poguma v ključnih trenutkih in vsaj eden od igralcev bi lahko bil še v bojih za posamezne medalje,« je dodal selektor.

Vse to je krasna napoved za turnir v Laškem, kjer bomo v prvi polovici maja spet gostili najboljše na zdaj že tradicionalnem 17. Slovenia Open Thermana Laško.

Print Friendly, PDF & Email