Dve leti bosta minili, odkar smo v Laškem gostili zadnji, bil je 16. po vrsti, največji mednarodni namiznoteniški turnir Slovenia Open Thermana Laško. Zavoljo ukrepov in pandemije COVID-19 smo bili primorani odpovedati tekmovanji v letih 2020 in 2021.

17. po vrstiDanes, dan ima obilo simbolike, svet praznuje mednarodni dan namiznega tenisa. Delček v mozaik praznovanja prispevamo z dobro in veselo novico: Slovenia Open Thermana Laško se vrača, organizacijska ekipa Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja bo pripravila 17. turnir po vrsti.

Od 11. do 14. majaTekmovanje bo potekalo v posamični in ekipni konkurenci. Z igrami bomo začeli v sredo, 11. maja, sklenili pa s finalnimi boji v soboto, 14. maja. Z jasno željo, da vnovič organiziramo najboljši turnir na svetu. To ne bi bilo mogoče brez izjemnih ekip in tekmovalcev, ki prihajajo v mesto ob Savinji,.

»Po sproščanju Covid-19 ukrepov v Sloveniji se po dveletnem premoru v Laško vrača mednarodni turnir v paranamiznem tenisu, ki ga organizira Zveza ŠIS-SPK. Kljub spremenjenim svetovnim okoliščinam prihaja na mednarodni turnir 344 igralk/igralcev iz 38 držav, skupaj nas bo v Laškem nekaj čez 570 udeležencev. Zveza ŠIS  – SPK se lahko pohvali, da imamo v svetu najdaljšo tradicijo z organizacijo tovrstnih tekmovanj,« uvodoma pove Damijan Lazar, predsednik organizacijskega odbora turnirja, in predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Počastitev mednarodnega dne namiznega tenisa

»Vsem, ki še niso igrali namizni tenis, imajo danes priložnost, da se poizkusijo prvič in seveda ne zadnjič v najhitrejši igri z žogo. Danes, v sredo, 6. aprila, praznujemo in slavimo  svetovni dan namiznega tenisa. Tudi paranamizniteniški igralci se bomo udeležili dogodka, ki ga organizira dr. Miran Kondrič na Fakulteti za šport. V počastitev vseh invalidov, ki so že stopali po poti uspeha v namiznem tenisu in tisti, ki še bodo v prihodnje,« še doda predsednik Lazar.

S pomembno vlogo naše ekipe

Ne le ob svetovnem dnevu, naša reprezentanca bo pod taktirko selektorja Ožbeja Poročnika nastopila tudi na turnirju v Laškem. Minuli mesec je naša reprezentanta tekmovala v Španiji, v dvojicah sta Bojan Lukežič in Primož Kancler svoji kategoriji osvojila bron, kar je krasen obet za tekmovanje v Sloveniji.

Print Friendly, PDF & Email