V nedeljo, 1. maja, se z uradno slovesnostjo v Braziliji začenja 24. poletna olimpijada gluhih. Slovenske barve bo branil kvartet Iris Breganski, Leja Glojnarič, Tadej Enci, Marino Kegl.

Danes, 28.4., je na pot v Brazilijo odšla prva odprava, v njej je tenisač Marino Kegl, ki bo na olimpijadi gluhih nastopil tretjič, Marina na igrah spremlja trener oče Darko Kegl. Teniško tekmovanje se začne v torek, 3. maja.

V nedeljo, 1.5., v Brazilijo potujeta Iris Breganski (s trenerko Mojco Breganski) in Leja Glojnarič (s trenerjem Iztokom Glojnaričem), v tem delu odprave je tudi fizioterapevt Dorian Hojnik. Iris in Leja bosta 7.5. začela z nastopi v sedmeroboju, skok v višino ju čaka 13. maja, 9.5. pa bo Leja tekmovala v metu kopja, Iris pa v skoku v daljino.

V nedeljo, 1.5., odhaja na pot tudi Tadej Enci (z njim tudi trener Gregor Doberšek). Tadej Enci bo z nastopi začel 7.5., ko ga čakajo kvalifikacije na teku v 400 metrov, dan za tem pa sledijo še izločilni boji v njegovi paradni panogi.  Ob koncu, 12. in 13. maja, se bo Enci meril še v teku na 400 metrov.

 

Print Friendly, PDF & Email