Od danes do sobote pa bo v Belgiji na tekmi svetovnega pokala aktiven naš parakolesar Anej Doplihar, ki ga danes čaka 20-kilometrski kronometer, v soboto pa 81 kilometrov dolga krožna cestna dirka.

»Dirkališče poznam, tu sem tekmoval že lani. Vem, da je ravninska trasa, tudi vetrovno bo. Vozimo ob morju, zato bo tudi mivka v zraku. Pričakujem hitro dirko. Forma se stopnjuje, z njo sem zadovoljen,« pove Doplihar.

»Vse skupaj tempiramo za prvi vrhunec sezone, saj me konec maja čaka evropsko prvenstvo v Avstriji, kjer bom napadel dober rezultat. Rad bi pokazal, da smo dobro trenirali pozimi, da so se izplačale priprave na Kanarskih otokih,« je dodal Doplihar, vadi pod taktirko trenerja Luke Kovica.

»To bo prva tekma za Aneja, v kateri lahko testira formo na mednarodni ravni. Trasa je zelo podobna tisti, ki bo na EP v Avstriji,« je dodal trener Kovic.

Prihodnji teden je celotna kolesarska ekipa na tekmi svetovnega pokala v Nemčiji. Ta tekma bo tudi selekcijska za nastop na svetovnem prvenstvu, poleg Dopliharja bodo tekmovali še tandem Janez Cankar&Boris Praznik, Jure Furlanič in Sergej Krajnc ter Andrej Rotar.

Print Friendly, PDF & Email