V Laškem je vse pripravljeno za začetek 17. I feel Slovenia Open Thermana Laško. Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite od 11. do 14. maja v Laškem gosti največji turnir na svetu v namiznem tenisu za športnike invalide.

»Po sproščanju Covid-19 ukrepov v Sloveniji se po dveletnem premoru v Laško vrača mednarodni turnir v paranamiznem tenisu, ki ga organizira Zveza ŠIS-SPK. Kljub spremenjenim svetovnim okoliščinam prihaja na mednarodni turnir 327 igralk/igralcev iz 38 držav, skupaj nas bo v Laškem skoraj 600 udeležencev. Zveza ŠIS  – SPK se lahko pohvali, da imamo v svetu najdaljšo tradicijo z organizacijo tovrstnih tekmovanj,« pred začetkom tekmovanja pove Damijan Lazar, predsednik organizacijskega odbora turnirja, in predsednik Zveze ŠIS-SPK. V Laško prihaja tudi reprezentanca Ukrajine, ki bo nastopila v 13-članski zasedbi.

V Laškem se bo predstavila tudi slovenska reprezentanca, ki želi v dvorani Tri lilije pustiti močan pečat. Za Slovenijo bodo igrali Luka Trtnik, Andreja Dolinar, Primož Kancler, Bojan Lukežič. »V zadnjem letu smo se v ekipi konstantno spopadali s poškodbami igralcev, zato je bil trenažni proces temu primeru za nekatere igralce manjši in manj intenziven. V Laškem ne bo prostora za napake, ker bo turnir po kakovosti močnejši od svetovnega prvenstva. Samo dobra igra torej ne bo dovolj za kakšno zmago, dovolj bo le vrhunska igra,« pred tekmovanjem pove selektor Ožbej Poročnik.

»Pričakovanja od igralcev so prikazana borba za vsako žogico in ob ugodnem žrebu napredovanje iz svojih skupin med posamezniki, prav tako tudi v dvojicah. Gremo točko po točko in iz tekmo v tekmo. S pravim pristopom in borbo je mogoče marsikaj. Borba!« še dodaja selektor.

V torek zvečer, po 21.30, bo po sestanku trenerjev obelodanjen žreb, ki bo določil, kdo in kje bo kdaj igral. Kot je pojasnil direktor turnirja Gorazd Vecko, bo na turnirju to pot drugačen tekmovalni sistem. »Vsi finalni obračuni po skupinah, tako posamično kot dvojice, bodo na sporedu v soboto,« je pojasnil Vecko.

Print Friendly, PDF & Email