Nov izjemen uspeh naših športnic na 24. poletni olimpijadi gluhih v Braziliji. V zadnjem nastopu v Južni Ameriki sta naši atletinji Leja Glojnarič in Iris Breganski osvojili novi kolajni, tokrat v skoku v višino. Leja Glojnarič je prišla do zlata ob 165 preskočenih centimetrih, Iris je s tremi centimetri manj (162) osvojila bron. Tekmovanje je potekalo v zahtevnih vremenskih pogojih: deževalo je, namerili pa so 12 stopinj.

Slovenska odprava se vrača v Slovenijo v ponedeljek, 16.5., v četrtek, 19.5., pa bo ob 13. uri v Ljubljani na sedežu Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije (Drenikova 24) tudi novinarska konferenca po vrnitvi odprave v domovino.

»Tekmovanje je potekalo v nalivu, pogoji so bili za vse enaki. So pa zato tudi rezultati razmeram primerni. Zelo sem vesel in evforičen. Nisem pričakoval kaj takega, saj ima Leja kar dve poškodbi na desni nogi,« je povedal Iztok Glojnarič, trener 19-letne Brežičanke.

»Z rezultatom sem zelo zadovoljna, nisem pa si mislila, da bom spet osvojila zlato medaljo,« je po uspehu povedala Leja Glojnarič.

»Osvojila sem bron, zdaj imam dve medalji, nisem pričakovala, da bom kar dve prinesla domov,« je dodala Iris Breganski.

S tema nastopoma je konec tekmovanj za našo opravo, ki se domov vrača s štirimi medaljami: Leja je bil zlata v mnogoboju in skoku v višino, Iris pa bronasta v mnogoboju in skoku v višino. Marino Kegl je na 4. mestu sklenil teniški turnir, Tadej Enci je v teku na 400m zasedel 11. mesto, v teku na 400m pa je zaradi padca v polfinalu ostal brez uvrstitve.

Naslednja olimpijada gluhih bo že čez tri leta, gostil jo bo Tokio.

Po zaslugi zlatih atletinj, ki sta nam priborili štiri medalje, zlato in bronasto v mnogoboju ter zlato in bronasto v skoku v višino, so bile to za našo državo najbolj uspešne poletne olimpijske igre doslej. Nazadnje smo Slovenci tako slavili na zimskih olimpijskih igrah gluhih, leta 1995 na Finskem, ko so Samo Petrač, Lojzka Meglič in Sabina Hmelina osvojili sedem medalj v alpskem smučanju.

Print Friendly, PDF & Email