Zlati medalji s 24. poletne olimpijade gluhi sta v Brežicah! Nocoj so domačini sprejeli svojo junakinjo gluho atletinjo 19-letno Lejo Glojnarič, ki je na pravkar končani 24. olimpijadi gluhih v Braziliji osvojila zlato v mnogoboju in skoku v višini.

Leja je v svojem okolju cenjena in spoštovana, zato ne čudi, da so ji domačini na čelu z občino Brežice pripravili tako srčen in prijeten sprejem. Zbranim je zapela tudi domačinka Nuša Derenda, svoje je dodala še glasbena skupina Boom.

Na dvorišču brežiškega gradu so Lejo in njenega trenerja Iztoka Glojnariča pozdravili Gregor Gračner, podpredsednik Zveze ŠIS-SPK, domači župan Ivan Molan, Anton Petrič, vodja odprave na 24. olimpijado gluhih, predsednik AK Brežice Henrik Omerzu, direktor Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša in Bogdan Kuhar, predsednik DGNP. Na tem mestu celotni odpravi v Brazilijo še enkrat iskrene čestitke, hvala pa Občini Brežice za izvrstno organizacijo sprejema!

»Najprej bi se rada pozdravila, nova olimpijada gluhih je že čez tri leta v Tokiu. Vmes me čaka še svetovno prvenstvo, v mnogoboju pa želim preseči mejo 5000 točk,« je svoje cilje razkrila junakinja dneva Leja Glojnarič, ki je v Braziliji nastopila s poškodbo desnega kolena. »Danes so Brežice bogatejše za dve zlati kolajni z olimpijade gluhih. Zato na tem mestu iskrene čestitke v imenu Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja, ki je pred tekmovanjem v Braziliji naredil vse, da zagotovi optimalne pogoje za trening in pripravo,«je povedal Gregor Gračner, podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja.

»Leja je pred 12 leti prišla na prvi trening. Takoj sem ugotovil, da je poseben deklič, ki se je treninga lotil z neverjetno vnemo,« se je Lejin začetkov spomnil njen prvi trener Henrik Omerzu.»Draga Leja, draga ekipa. Ponosni smo, ker ste nas s svojim uspehom vrnili v čas sprejemov ob odmevnih rezultatih. Verjamem, da bo Leja pravi navdih vsem mladim generacijam v Atletskem klubu Brežice,« je v čestitke povedal domači župan Ivan Molan.

Print Friendly, PDF & Email