Danes s pripravami na evropsko prvenstvo začenja naša reprezentanca v košarki na vozičkih, ki jo med 12. in 22.6. v Sarajevu čaka evropsko prvenstvo. Mednarodna košarkarska zveza je združila divizijo B in C, na tekmovanju v Sarajevu se bo merilo 14 reprezentanc.

Finalista prvenstva napredujeta v divizijo A, ekipe, ki bodo dosegle mesta od 3. do 8., bodo v prihodnje igrale v diviziji B, ostalih šest pa se seli v divizijo C. Naša reprezentanca bo tekmovanje začela v predtekmovalni skupini C, tam se bo merila z Latvijo, Srbijo in Irsko.

»Na tekmovanju bomo zaradi neudeležbe na zadnjem evropskem prvenstvu svojo pot pričeli iz najnižje pozicije med vsemi državami, ki bodo sodelovale. Vendar smo vsi trdno prepričani, da bomo prvenstvo končali višje, kot ga bomo pričeli. Prvo tekmo bomo igrali proti Latviji, nato proti Srbiji in za zaključek skupinskega dela še proti Irski. Na vsak dvoboj se bomo maksimalno pripravili in na njem iskali zmago. V zadnjih štirih letih smo napredovali, prepričan sem, da bomo to v Sarajevu tudi potrdili,« ob žrebu in začetku priprav pove selektor Žiga Kobaševič.

 

Print Friendly, PDF & Email