Šport otrokom in mladostnikom ponuja ogromno. Z gibanjem si izboljšajo kakovost življenja, postanejo spretnejši, poskrbijo za svoje zdravje in se vključijo v družbo. Slednje je še toliko bolj pomembno za mlade invalide, saj s tem krepijo tudi svojo samozavest. V ta proces se v lokalnem okolju vključujejo različni akterji – izobraževalne ustanove, športna društva, invalidske organizacije, občine in drugi, ki lahko s skupnimi močmi vzpostavijo ustrezen pristop k športnemu udejstvovanju mladih invalidov.

S programom Postani športnik si Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite v sodelovanju z Lidlom Slovenija prizadeva za vzpostavitev dolgoročnega sistem za vključevanje mladih invalidov v šport, v sklopu svojih aktivnosti pa prireja tudi brezplačne strokovne posvete.

Zato nadaljujemo z regijskimi posveti. Tokratni bo na Goriškem potekal v ponedeljek, 13. junija 2022, ob 10h v veliki sejni dvorani na Mestni občini Nova Gorica (Trg Edvarda Kardelja 1).

Uvodoma bosta zbrane pozdravila Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS – SPK ter Simon Rosič, podžupan MO Nova Gorica. Na strokovnem posvetu bosta uvodoma govorila dr. Boro Štrumbelj, predavatelj na ljubljanski Fakulteti za šport in vodja odprave paralimpijske reprezentance, ter Roman Podlipnik, športni pedagog z gimnazije Jesenice in trener smučanja.

Temu ob med 11.45 in 12.30 sledila še okrogla miza s parašportniki: nastopili bodo parakolesar Anej Doplihar, parasmučar Jernej Slivnik in odbojkarica Mira Jakin.

Na posvetu za Goriško regijo bomo združili strokovnjake s področja izobraževanja, športa in integracije invalidov v športne aktivnosti, ki bodo na primerih dobre prakse razložili, kako uspešno integrirati ter motivirati mlade invalide za športne aktivnosti.

Print Friendly, PDF & Email