Za našo paraplesno reprezentanco je uspešen nastop na Poljskem. Že prvi dan si je Amir Alibabić v kategoriji man single class 1 priplesal srebro. Lara Nedeljkovič se je direktno uvrstila v finale in zasedla odlično tretje mesto, s tem pa si je ponovno pridobila kategorizacijo državnega razreda. V combi latin skupne kategorije sta Roman Maček in Martina Smodiš zasedla 3. mesto, Lara in Klemen pa 2. mesto. V posamični kategoriji pa sta Martina in Roman combi latin 1 osvojila 2. mesto, Lara in Klemen pa prvo. Nastija Fijolič, ki se je vrnila na mednarodna tekmovanja, si je v kategorij single class 1 prvič priplesala finale in zasedla 6. mesto, Ines Golobič je kljub odličnemu zastopanju para plesa ostala v polfinalu. V soboto se je tudi prvič paraplesu odvila power wheelchair kategorija (ki ne sodi pod okrilje IPC-ja), kjer je Ines osvojila bron, Amir pa zlato.

V nedeljo so naši plesalci tekmovali v kategorijah freestyle in standard. V kategoriji freestyle single woman class 1 sta nastopali Ines Golobič (prišla je do polfinala) in Nastija Fijolič, ki pa je tudi uspešno priplesala v finale in zasedla 6. mesto. V freestyle kategoriji single man class 1 je srebro osvojil paraplesalec Amir Alibabić. V freestyle combi class 1 sta si Roman Maček in Martina Smodiš priplesala odlično 4. mesto, Lara Nedeljkovič in Klemen Dremelj pa sta v kategoriji combi freestyle class 2 osvojila srebro. V standardnih plesih kategorije combi class 2 sta plesalca Roman in Martina zasedla 3. mesto, Lara in Klemen pa sta zasedla odlično 2. mesto.

„Čestitke vsem tekmovalcem! Poljska, se vidimo prihodnje leto. Naslednji vikend pa se vidimo na Državnem prvenstvu v Ljubljani!“ so še zapisali v naši ekipi na Poljskem.

Print Friendly, PDF & Email