Pred paraplezalno reprezentanco je še zadnja tekma svetovnega pokala. Prav proti Švici je danes odpotovala naša reprezentanca, ki je minuli konec tedna navdušila na mastersu v Avstriji.

Tanja Glušič je zasedla v Avstriji 2. mesto, Matej Arh je bil peti.

„Te dni smo trenirali v Avstriji, danes se nam pridruži še Manca Smrekar, jutri potujemo v Švico, kjer bo Villars gostil zadnjo tekmo sezone,“ pove selektor Gregor Selak.

„S tekmo v Avstriji, šlo je za masters, sem zelo zadovoljen. Tanja je popravila napake, ki jih je delala poprej. Sedaj ji uspeva, da ostaja pri nagibu na eni nogi. Tanja v tej sezoni zelo dobro napreduje,“ je Tanjo Glušič pohvalil selektor Selak.

„Matej se je zelo dobro boril prvi dan, tudi on zelo dobro napreduje. Meri pa se v konkurenci, kjer imajo vsi precej boljše spodnje okončine, ki pa jih Matej sam težko premika,“ pa je Selek pohvalil tudi napredek Mateja Arha, ki je bil letos uvrščen v kategorijo višje.

Vedo pa v paraplezalnih vrstah povedati, da se ravno v teh dneh oddaja vloga, kjer bi tudi paraplezanje kandidiralo za vstop v paralimpijski program za paralimpijske igre, ki bodo 2028. v Los Angelesu. Odločitev bo znana januarja prihodnje leto.

Print Friendly, PDF & Email