V Ljubljani od jutri, 30.7., do ponedeljka, 1.9., poteka Lidl Slovenija Odprto prvenstvo v paraodbojki na mivki sede in stoje 2022.

Od sobote do ponedeljka

Na tekmovanju se bodo ekipe merile v ženski in moški kategoriji: ženske bodo igrale odbojko na mivki sede, fantje tako sede kot stoje, ekipe so iz 12 držav, skupaj 70 igralk in igralcev. V treh dneh bo odigranih več kot 50 kvalitetnih tekem. Igralo se bo na dveh lokacijah: 30.7. in 31.7. bodo tekme v Ludus center Črnuče na petih igriščih, finalni dan ponedeljek 1.8. na Kongresnem trgu Ljubljana.

Štiri slovenske ekipe

Na turnirju bodo štiri slovenske ekipe Matic Keržan, Matjaž Majdič, Sebastijan Osrečki in Marko Pokleka (v kategoriji moški sede), Mitja Miklavc, Tomi Jakša, Jordan Jakin in Jaša Bartelj (v kategoriji moški stoje), v kategoriji sede bodo dekleta nastopila z dvema ekipama – v prvi bodo Tjaša Vidič, Tija Vrhovnik , Mira Jakin in Jana Ferjan, v drugi pa Klara Vrabič, Lena Gabršček, Klara Križnič in Senta Jeler.

Hvaležni partnerjem

„Želim si, da pridemo na koncu s pozitivno nulo, predvsem zahvaljujoč partnerjem, kot so Lidl Slovenija, Odbojkarska zveza Slovenije, MOL in Intersport ter Hiša Jamnik, ob tem pa je še precej ljudi, ki so nam pomagali, da imamo ta turnir V Ljubljani,“ poudari Darko Đurić, direktor turnirja.

„Zelo se veselim začetka prvenstva. Menim, da smo lansko leto zastavili zelo dobre temelje z organizacijskega vidika in vesela sem, da se Lidl Slovenija Odprto prvenstvo letos spet vrača v Ljubljano. Žalosti me le,  da nismo uspeli pritegniti več ženskih ekip, verjamem pa da je turnir dobra promocija za paraodbojko na mivki in se bo v naslednjih letih tudi to število zvišalo. Seveda komaj čakam, da tudi sama sedem na mivko in odigram tekme. Sicer bi se zelo rada pomerila tudi v odbojki na mivki stoje, upam, da bomo imele kmalu tudi to priložnost. Moja želja je predvsem, da z letošnjim turnirjem približamo paraodbojko slovenski, kot tudi širši publiki in s tem morda privabimo tudi  kakšnega novega igralca oziroma igralko. Ob tej priložnosti bi povabila gledalce, da pridejo v Ludus in v ponedeljek na finalni dan na Kongresni trg, ter si ogledajo vrhunske boje paraodbojkarjev na mivki stoje in sede,“ pa pred tekmovanjem poje Tija Vrhovnik.

V ponedeljek revialna tekma

Omenjen športni spektakel bo obeležila tudi promocijska tekma. Veseli, predvsem pa hvaležni smo, ker se bodo v paraodbojki na mivki pomerili stand up komik in voditelj Malih sivih celic Rok Škrlep, (voditelj oddaje Male sive celice), Rok Terkaj (slovenski pevec in avtor himne parašporta Ta tempo), Tanja Ribič (filmska igralka) in Boštjan Romih (televizijski in radijski voditelj). Revialna tekma bo na sporedu v ponedeljek, 1.8., ob 20. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

:: SPLETNI PRENOS TEKMOVANJA

Urnik tekmovanja:

Print Friendly, PDF & Email