V Kanadi v mestu Baie Comeau se jutri, v četrtek, začenja svetovno prvenstvo za parakolesarje. Slovenske barve brani 29-letni Anej Doplihar. Uvodoma ga v četrtek, 11.8., čaka kronometer, v soboto, 13.8., pa še cestna dirka. Doplihar je v Kanadi že od prejšnjega tedna, preizkusil se je tudi na dveh dirkah svetovnega pokala. Cestno dirko je končal na 9. mestu, kronometer pa na 10.

Doplihar se je s trenerjem Luko Kovicem v ponedeljek preselil v Baie Comeau. V ponedeljek je po prihodu takoj opravil lažji trening, v torek je že spoznaval progo.
„V četrtek je na sporedu dobrih 18 kilometrov dolg kronometer, sobotna cestna dirka meri 66 kilometrov. Na progi je nekaj klancev, obeta se zanimiva dirka. Napoveduje se tudi dež, je pa tudi res, da se tu vreme hitro menja. Vlada pa v teh dneh idealna temperatura za kolesarjenje, višje kot 20 se tekom dneva ne povzpne,“ še doda Anej Doplihar, ki bo v četrtek na štartu takoj po 20. uri po slovenskem času.

To je že tretje svetovno prvenstvo za Dopliharja. Leta 2019 je bil na cestni dirki 33., lani 15. na cestni dirki, dve mestu nižje na kronometru.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email