Oslabljeni do zmage, v mislih EP

Oslabljeni do zmage, v mislih EP

V Turčiji je moška reprezentanca odbojke sede zasedla končno 6. mesto na tekmovanju Srebne lige narodov. Prvaki so postali Poljaki, srebro so osvojili domačini, bron Latvija.

Tekme Slovenije:

2.9.
Slovenija – Turčija 0:3
Slovenija – Latvija 0:3

3.9.
Slovenija – Poljska 0:3
Slovenija – Italija 3:2

4.9.
Slovenija – Nizozemska 1:3

„Glede na postavo, s katero smo morali v Turčijo, sem zadovoljen. Priložnost so dobili igralci, ki dosedaj take minutaže niso dobili ali precej malo. Imeli smo smolo, saj se nam je 10 dni pred tekmovanjem poškodoval Marko Pokleka. Dve uri pred potjo v Turčijo je Tomi Jakša javil, da je pozitiven na testu COVID-19,“ selektor Simon Božič opiše objektivne okoliščine.

„Iz tekme v tkemo smo igrali boljše, zavoljo prej opisane situacije smo menjali igralna mesta, se prilagajali. Dobro je minute izkoristil Jaša Bartelj, ki je prvič tekmoval z novo protezo, ki se je na tekmovanju zelo dobro obnesla,“ nadaljuje Božič, ki je bil še posebej vesel zmage proti Italiji.

„Dobro smo odigrali tudi proti Nizozemski, ki je udeleženka svetovnega prvenstva, a dvakrat žal nismo izkoristili svoje priložnosti. Plačali smo davek neizkušenosti. Sem pa zelo zadovoljen s pristopom. Fantje so odigrali, kar smo se domenili. Bili smo tudi edina ekipa, ki je imela v svoji postavi le športnike invalide, ostali pač ne, saj je imela vsaka ekipa pravico, da premore dva neinvalida,“ pove Božič, ki zavoljo vsega tega optimistično pričakuje evropsko prvenstvo B divizije, kjer Slovenija želi po hitrem postopku nazaj v elitno A grupo evropske moške odbojke sede.

Evropsko in svetovno prvenstvo

Moško reprezentanco, ki se je uspešno vrnila na mednarodno sceno, med 11. in 15. decembrom letos čaka še evropsko prvenstvo B divizije, tekmovanje bo v Franciji. Dober mesec prej bo aktivna tudi ženska reprezentanca, ki bo med 3.11. in 11.11. igrala na svetovnem prvenstvu v Sarajevu.

Print Friendly, PDF & Email
2022-09-08T10:41:21+02:00

Share This Story, Choose Your Platform!

test

fwdwwgiguwgh
Go to Top