Za paraplesalci je uspešen nastop na tekmi svetovnega pokala v Košicah.

Že prvi dan so vknjižili dva finala in dva polfinala. Lara Nedeljković je v močni konkurenci na koncu v finalu zasedla 6. mesto v kategoriji single women class 2 in s tem ponovno podaljšala svojo kategorizacijo, Nastija Fijolič je odplesala polfinale v kategoriji single women class 1. V kategoriji combi standard class 2 pa sta Roman Maček in Martina Smodiš prav tako uspešno iz četrtfinala priplesala v polfinale, Lara in Klemen Dremelj pa sta v tej isti kategoriji priplesala v finale in zasedla končno 6. mesto! S tem sta pridobila kategorizacijo državnega razreda.

Drugi dan tekmovanja so se plesalci pomerili v kategorijah freestyle. Nastija Fijolič je v kategoriji single women freestyle class 1 dosegla uvrstitev v polfinale. Martina Smodiš in Roman Maček sta v kategoriji combi freestyle class 1 zasedla 7. mesto, Lara Nedeljković in Klemen Dremelj pa sta v kategoriji combi freestyle class 2 zasedla 6.mesto. V večernem delu sta se naša paraplesna para pomerila še v latinsko-ameriških plesih. Roman in Martina sta v kategoriji combi latin class 1 v finalu zasedla 6.mesto. Lara in Klemen sta se z dobrim plesom uvrstila v finale v kategoriji combi latin class 2 in dosegla odlično 4. mesto in s tem ponovno pridobila kategorizacijo državnega razreda.

Plesalci bodo ostali v Košicah še dodatna dva dneva na mednarodni plesni delavnici s priznanimi trenerji in vrhunskimi plesalci, kjer bodo iskali dodatne ideje in znanja, ki jim bodo še kako prav prišla pred prihajajočim evropskim prvenstvom, ki se bo letos zgodilo konec oktobra v Pragi na Češkem.

Print Friendly, PDF & Email