Dan slovenskega športa smo obeležili tudi na Zvezi za šport invalidov Slovenije-Slovenskemu paralimpijskemu komiteju.

Olimpijski festival v Ljubljani

V petek in soboto smo aktivno prisotni na Olimpijskem festivalu, kjer smo združili moči z OKS-om, ki nas je tudi letos povabil k sodelovanju. Za otroke smo pripravili izziv s košarko na vozičku, v petek so se številni mladi preizkusili v košarki, igrali so tudi odbojko sede.

Anej in Robi

V soboto se nam bo v dopoldanskem delu med 10. in 12. uro pridružil parakolesar Anej Doplihar, ki bo podpisoval avtogramske kartice. Na festivalu smo tudi zato, da opozorimo nase. Nenazadnje družba premore 15 odstotkov invalidov, na to že več kot leto opozarjamo z globalno kampanjo WeThe15.

 

V soboto ob 18. uri bomo skupaj s Toyoto Slovenija organizirali brezplačni skupinski BE ACTIVE TEK, na katerem sodeluje tudi naš slepi tekač Robi Kogovšek s spremljevalcem Janom Trčkom.

Zmaga za Lek

Danes pa smo poseben dogodek pripravili tudi za naše partnerje in podpornike, merili so se v košarki na vozičkih. Za njih smo pripravili poseben turnir v košarki tri na tri. Na koncu je zmagala ekipa Leka, srebro je osvojila zasedba Toyote Slovenija 2, bron pa Loterija Slovenija. Med 4. in 6. mestom so se zvrstile ekipe Toyota Slovenija 1, Lidl Slovenija 1 in Lidl Slovenija 2. Zbrane je v imenu zveze in športnikov pozdravil Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Dan s parašportniki

S promocijo parašporta pa bomo nadaljevali še prihodnji teden, ko bo v Mengšu dopoldan na tamkajšnji osnovni šoli potekal odmeven dogodek Dan s parašportniki, kjer bodo mladi spoznavali naše uspešne parašportnike in se tudi preizkusili v različnih parašportnih panogah – od 8.30 do 14.00.

Na dogodku bodo osnovnošolci spoznali in preizkusili naslednje športe: boccio, košarko na vozičkih, paranamizni tenis, paralokostrelstvo, parakolesarstvo in morda tudi paraplezanje. Od športnikov sta že potrdila prisotnost Anej Doplihar in Luka Trtnik, oba tudi ambasadorja Postani športnik. Takoj na začetku ob odprtju se nam bosta pridružila tudi župan Franc Jerič in ravnatelj OŠ Mengeš Sašo Božič.

Foto: Nastija Fijolič

Print Friendly, PDF & Email