Ženska odbojkarska reprezentanca se je s prepričljivo zmago proti Finski (3:0) uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva, ki poteka v Sarajevu. Slovenija se bo jutri za mesto v polfinalu pomerila z Ruando, večkratnimi prvakinjami Afrike in večkratnimi udeleženkami paralimpijskih iger.

Slovenija na SP 2022 v Sarajevu:
Lena Gabršček, Suzana Ocepek, Valentyna Brik, Klara Vrabič, Tija Vrhovnik, Senta Jeler, Jana Ferjan, Mira Jakin, Marina Cencelj

Tekme Slovenije v predtekmovanju:

5.11.
Kanada – Slovenija 3:1  (25:18, 25:21, 19:25, 25:22)
Iran – Slovenija 1:3 (21:25, 25:27, 25:20, 16:25)

7.11.
Slovenija – ZDA 0:3 (12:25, 15:25, 17:25)

tekma za preboj v četrtfinale, 8.11.
Slovenija – Finska (25:17, 25:14, 25:15)

Slovenija je v prvi izločilni tekmi na tem SP potrdila dobro formo. Od prve do zadnje točke so varovanke selektorja Simona Božiča prevladovale na terenu in prepričljivo opravile s Finkami, zato končnih 3:0 v setih ni presenečenje.

„Zelo sem vesela, ker smo premagali Finsko, ki jo zelo dobro poznamo, večkrat smo se merile z njimi. Gre za neugodne nasprotnice, zato nismo smele iti preveč sproščeno v tekmo. Vesela sem, ker smo se zbrale in pokazale dobro igro. Vem pa, da imamo še rezerve, da jih lahko pokažemo jutri proti Ruandi. Med osem na svetu smo že, a se ne bomo tu ustavile. Jutri gremo na zmago. Ruando sicer manj poznamo, ne igramo pogosto z njo, a gre za dobro, a tudi premagljivo ekipo“ je povedala kapetanka Lena Gabršček.

„Današnjo tekmo in zmagovalke je odločila kakovost ekipe, le ta pa je bila na naši strani. Finska je naša dobra znanka s prejšnjih tekmovanj, vedno so bile neugodne. Vendar smo se tokrat zelo dobro pripravili in tekmo vzeli zlo resno,“ je po zmagi povedal selektor Simon Božič, potem pa nekaj besed namenil jutrišnji tekmi:

„Ruanda je mala neznanka za nas. Spremljali smo jo na tem prvenstvu, sicer pa gre za zelo dobro reprezentanco, ki je večkratna afriška prvakinja in večkratna udeleženka paralimpijskih iger. Danes sledi analiza, jutri pa z jasnim ciljem na tekmo – po zmago in preboj med štiri najboljše na svetu!“

Print Friendly, PDF & Email