V prihodnjih dneh s tekmovalno sezono začenja tudi naš 21-letni paraalpski smučar Jernej Slivnik, ki bo tudi v novi sezoni tekmoval pod taktirko trenerja Romana Podlipnika, za fizično pripravo pa skrbi dr. Mit Bračič.

„Letošnji cilj je jasen – to je dober nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji, ki bo med 18.1. in 29.1. 2023,“ sezono napove trener Podlipnik, ki pravi, da bo svetovno prvenstvo tudi vrhunec sezone.

Slivnik dobra dva meseca trdo trenira in se pripravlja na skorajšnji (tekmovalni) začetek.

Jutri Slivnik in Podlipnik potujeta v Avstrijo, kjer bodo v Mittersillu od petka do nedelje na sporedu trije FIS slalomi.

„Vesel sem, ker smo letos dobili tudi nekaj novih prizorišč. Letos poleti so tudi tekmovanja v paraalpskem smučanu prišle pod okrilje Mednarodne smučarske zveze (FIS), zato tudi nova prizorišča, kot so Schladming, Kitzbühel in Cortina d´Ampezzo,“ še pove Podlipnik.

„V novi sezoni bova z Jernejem naredila vse, da odpelje tudi nekaj kombinacij in superveleslalomov,“ še poudari Podlipnik. Prav super G bo na sporedu prvi vikend decembra, ko bosta Slivnik in Podlipnik na avstrijskem ledeniku Pitztal, kjer so Slivnik tekmoval na superveleslalomu in dveh veleslalomih.

V lanski sezoni je opozoril nase s 4. mestom v slalomu na svetovnem prvenstvu v Lillehamerju. Dosedaj je nastopil na dveh paralimpijskih igrah.

Jernej Slivnik je ambasador programa Postani športnik.

Slivnika na športni poti podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj. Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Print Friendly, PDF & Email