V soboto so paraplavalci nastopili na 3. mednarodnem festivalu paraplavanja v Zagrebu v organizaciji Plavalnega kluba Dubrava. Na tekmovanju je plavalo 140 paraplavalcev iz devetih držav.

Za Slovenijo so nastopili: Tim Žnidaršič Svenšek, Gašper Glušič, Sabina Cimperc in mladi perspektivni plavalci (povabilo): Nina Biadov, Jan Berlot, Peter Dečman, Tristan Majcenovič, Alessandro Ambrožič in David Gale Bizjak.

„Rezultati mladih se bližajo normam za vstop v reprezentanco. Reprezentantje pa so odplavali dobro za obdobje v katerem smo. Normo za nastop na Svetovnem prvenstvu Manchester 2023 nam ni uspelo odplavati. Smo se ji pa približali,“ je povedala selektorica Jana Čander, v strokovnem štabu pa sta bili še Kristina Žagar in Ana Vidic.

Medalje so osvojili Nina Biadov (200m prosto srebrna – mladinska konkurenca), Gašper Glušič (200m prosto srebrni – absolutna in mladinska konkurenca ter 50m prosto bronasta – mladinska konkurenca), Peter Dečman (50m prsno srebrna –  mladinska konkurenca), Tim Žnidaršič Svenšek (100m delfin zlati absolutna in mladinska konkurenca).

Na tekmovanju so nastopili tudi slovenski klubi: Plavalni Klub Velenje in Športno društvo Plavalček. Čestitamo jim za dobre rezultate.

Uradni rezultati mitinga v Zagrebu:

Rezultati Miting Zagreb 01

Rezultati Miting Zagreb02

Rezultati Miting Zagreb 03

Rezultati Miting Zagreb 04

Rezultati Miting Zagreb 05

Rezultati Miting Zagreb 06

Rezultati Miting Zagreb 07

Rezultati Miting Zagreb 08

Rezultati Miting Zagreb 09

Rezultati Miting Zagreb 10

Print Friendly, PDF & Email