Novo veliko priznanje za našega rojaka Gorazda Vecka, športnega direktorja, trenerja, predvsem pa pa prijatelja slovenskega športa. Angleška namiznoteniška zveza mu je podelila naziv častnega podpredsednika zveze!

Vse to si je prislužil zavoljo izjemno uspešnega in strokovnega dela, ki ga opravlja v Angliji od leta 2009, ko se je tja preselil iz Slovenije, in v tujini, kjer je tudi s svojim delom in znanjem pripomogel in pomagal k razvoju ostalih reprezentanc in razvoju športa.

Na paralimpijskih igrah v Londonu (leta 2012) so njegovi varovanci osvojili štiri kolajne, leta 2016 ta Will Bayley in Rob Davies postala paralimpijska prvaka, na paralimpijskih igrah v Tokiu pa so Britanci osvojili kar sedem odličij. Reprezentanca je pod njegovim vodstvom na SP v Granadi lani osvojila kar 10 kolajn, prej nikoli več kot 3.

Gorazd Vecko je s svojim predanim, strokovnim in pedantnim delom pripomogel k vsem tem uspehom, ob tem pa postal vodilna svetovna strokovna in organizacijska avtoriteta za področja namiznega tenisa za športnike invalide. Izkazal se je tudi v času dveh odmevnih tekmovanj – leta 2017 je bil športni direktor evropskega prvenstva v Laškem, leta 2018 pa športni direktor svetovnega prvenstva v Celju, kjer je tekmovanji zgledno gostila in organizirala naša zveza. Gorazd je tudi direktor lanskoletnega in letošnjega vseameriškega namiznoteniškega državnega prvenstva, kjer sodeluje več kot 1000 športnic in športnikov (od najmlajših selekcij do mladinske, članske, veteranske in paranaminznoteniške konkurence), ki se bodo letos v Dallasu merili v 116 dogodkih na 100 mizah.

Print Friendly, PDF & Email