Po lanskem uspešno izvedenemu strokovnemu posvetu za izobraževalne ustanove na temo vključitve mladih invalidov v športne aktivnosti, tudi letos v okviru programa Postani športnik organiziramo podoben posvet z delovnim naslovom Kako mlade invalide uspešno vključiti v šolske športne aktivnosti. Pripravili ga bomo danes, 4. aprila ob 18. uri, tudi tokrat pa bo potekal videokonferenčno, dosegljiv pa bo na tej spletni povezavi:  Kako mlade invalide uspešno vključiti v šolske športne aktivnosti.

Prisluhnili boste strokovnim ter praktičnim nasvetom strokovnjakom iz pedagoške in športne stroke.

Športni pedagog, profesorica in parašportnik. S prve roke, iz vsakodnevne prakse, bodo nasvete in primere dobre prakse podajali Primož Černilec, športni pedagog, OŠ Šenčur, dr. Tjaša Filipčič, Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani ter Anej Doplihar.

“Menim, da so posveti za vključevanje mladih invalidov v šport zelo pomembni. Prav vključevanje v šport ti omogoča, da se družiš oziroma tekmuješ s tekmovalci, ki so tebi podobni oziroma enaki. Tisti občutek, da ti nekaj “manjka”, izgubi pomen. Zato močno podpiram take aktivnosti. Nekateri se v sklopu rehabilitacije ne srečajo s ponudbo parašportnih panog, zato je tak posvet za pedagoge še toliko pomembnejši. Rekreacija na vse hendikepirane zelo pozitivno vpliva. Moje sporočilo pa je: pridi in poizkusi. Sam sem preizkusil več športov, na koncu pa spoznal, da mi najbolj ustreza parakolesarstvo,“ je pred posvetom povedal parakolesarski reprezentant Anej Doplihar.

Vas mika, da se tudi sami preizkusite v parašportu? Pišite se na e-naslov grega.dolinar@zsis.si in pomagali vam bodo! Tule je seznam vsem športnih klubov, sredin, ki omogočajo vadbo: https://www.zsis.si/postanisportnik/ponudniki-programov/ Postani športnik.

Print Friendly, PDF & Email