Pred športno paraplesno reprezentanco je tekmovanjem na Nizozemskem, kjer bo med 7.4. in 9.4. potekal Amstelveen 2023 Para Dance Sport International Competition Amstelveen.

Slovenija bo nastopila v postavi:

Ines Golobič (single women 1 in single women freestyle 1, single women powerwheelchair)

Lara Nedeljkovič (single women 2, single women 2 pokal Nizozemske)

Tamara Mahorič (single women 2 amaterji, single women 2 pokal Nizozemske)

Brina Rogelj (single women 2 amaterji, single women 2 pokal Nizozemske)

„To je prvo mednarodno tekmovanje v letu 2023. Upamo, da se bo večini plesalk uspelo prebiti v finale v posameznih kategorijah in da Ines in Lara izpolnita prvo normo za udeležbo na svetovno prvenstvo, ki bo letos v začetku novembra (lokacija ta trenutek še ni znana) Med plesalkami bi izpostavil Tamaro Mahorič in Brino Rogelj (našo najmlajšo članico), ki bosta prvič zaplesali na mednarodnem plesnem parketu. Tokrat sicer še v ne-IPC kategorijah, ki pa so na Nizozemskem tradicionalno močne. Brina se bo sicer lahko že v letu 2024 udeležila tudi prvega IPC tekmovanja v kategoriji junior single women 2. Na Nizozemskem bo prvič pod okriljem IPC organizirano tudi tekmovanje za plesalce na električnih vozičkih, kjer bo Slovenske barve branila Ines Golobič. Seveda pričakujemo, da bo Lara Nedeljković v svoji paradni in običajno najštevilčnejši disciplini single women 2 ponovno posegla po najvišjih mestih,“ uvodoma pove trener in vodja odprave Andrej Novotny.

Tekmovanju na Nizozemskem letos sledijo še IPC tekmovanja v Lomiankiju na Poljskem v mesecu juniju, od avgusta do oktobra pa vsak mesec po vrsti še tekme v Tokiu (Japonska), Košice (Slovaška) ter Praga (Češka). „Sezona tekmovanj v para plesu se bo kot rečeno končala v novembru s svetovnim prvenstvom. V juniju bo sicer še zadnje letošnje državno prvenstvo, kjer se predstavijo vsi slovenski para plesalci (tudi tisti, ki še čakajo na prvo mednarodno udeležbo),“ še doda Novotny.

Print Friendly, PDF & Email