Slovenska parakolesarska reprezentanca je cestno dirko v MB (tandem) kategoriji zaključila naporna dva vikenda tekmovanj.

„Prejšnji vikend smo se udeležili C1dirke v Marini di Massa, Italija. Namen dirke je bil predvsem dvig forme in iskanje tekmovalnih občutkov. Rezultati res niso bili v prvem planu, toda vseeno težko rečem da smo bili z doseženim zadovoljni,“ je prvi teden ocenil trener Aleš Suhadolnik.

“Precej bolje je poteka tekma UCI svetovni pokal te dni v Maniagu, Italija , kjer je v naši “paradni” disciplini – cestna dirka H3 – Anej Doplihar dosegel fantastično 5. mesto. Po razočaranju na kronometru, kjer je z 27.mestom krepko zaostal za pričakovanji, je v cestni dirki dokazal, da sodi v sam svetovni vrh parakolesarstva. Čestitke tudi vsem ostalim fantom za pošteno in trdo borbo. Užitek vas je spremljati,“ je dodal Suhadolnik.

„Stvari so se zložile tako, kot smo si želeli in rezultat treningov čez zimo se je pokazal. Peto mesto na svetovnem pokalu mi daje dodatno motivacijo za naprej,“ je povedal Anej Doplihar.

Anej Doplihar:
5. mesto – cestna dirka
27. mesto – kronometer

Jure Furlanič:
21. mesto – cestna dirka
20. mesto – kronometer

Janez Cankar&Boris Praznik:
21. mesto – cestna dirka
21. mesto – kronometer

Naslednji svetovni pokal bo med 4. in 7.5.2023 v belgijskem Oostendeju.

:: Uradni rezultati tekmovanja v Italiji

Print Friendly, PDF & Email