„Vsako leto poskrbimo za nekaj novega. Že nekaj let imamo aplikacijo, preko katere se lahko spremlja cel turnir, tako rezultate kot videoprenos tekmovanja. Letos smo dodali še to, da smo spletne prenose povezali s hotelsko televizijo, da bodo lahko tekmovalke in tekmovalci prenose spremljali kar iz sobe. Novost pa je tudi ta, da smo v hotelih namestili nekaj trening miz, ki bodo še okrepile trenažni proces med samim turnirjem,“ Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK v pogovoru za TV Celje napove 18. I Feel Slovenia Open Thermana Laško.

Damijan Lazar potrdi rekordne številke letošnjega turnirja: več kot 750 vseh udeležencev iz kar 53 držav, kar je absolutni rekord po številu sodelujočih držav v zgodovini turnirja. V Slovenijo prihaja tudi 41-članska delegacija Kitajske.

:: Aplikacija za spremljanje turnirja v Laškem

„Kitajci zelo precizno izbirajo turnirje, kam pridejo in se jih udeležijo. Dejstvo je, da je turnir v Laškem najmočnejši na svetu, zato prinaša največ točk za zmage in uspehe. Te točke pa tekmovalke in tekmovalci potrebujejo za kvalificiranje za kontinentalno in svetovno prvenstvo in paralimpijske igre,“ pojasni Damijan Lazar, ki je vesel, da se bo tudi Slovenija v Laškem predstavila v številčni zasedbi, ki jo vodi selektor Ožbej Poročnik. Spomnimo – Luka Trtnik je lani v Laškem v svoji kategoriji segel po bronasti kolajni.

 

Print Friendly, PDF & Email