Po koncu posamičnih tekem so danes in jutri v Laškem na 18. I Feel Slovenia Open Thermana Laško v prvem planu (mešane) dvojice. V soboto se bodo delile kolajne, a brez slovenskih predstavnikov, ki so danes sklenili svoje nastope.

V naši vrsti se je najbolj izkazala mlada Karin Praček, njen partner v mešanih dvojicah je bil Uzbekistanec Sunnatillo Murodullaev. V igri sta dobro kljubovala višje rangirani konkurenci. Še najbližje zmagi sta bila na 2. obračunu, ko sta z rezultatom 2:3 klonila proti špansko-brazilski navezi, na koncu pa s tremi porazi zapustila dvorano. Tekmovanje so danes sklenili tudi Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Primož Kancler, Bojan Lukežič in Peter Jereb. S tekmovanjem je predčasno končal Luka Trtnik, saj se je njegov romunski sotekmovalec poškodoval, zato sta bila primorana odstopiti. Zaradi slabšega počutja je dvojice izpustil Alen Bečirević.

„Najbolj se je izkazala Karin Praček, ki je igrala v mešanih dvojicah z uzbekistanskim igralcem. Karin je naša novinka, njeni nastopi, tudi v dvojicah, pa so zelo obetavni. Luka Trtnik je imel smolo, ker se je romunski tekmovalec poškodoval, zato je Luka predčasno končal tekmovanje. Ostali so nastopili v okviru svojih zmožnosti. Vse pohvale pa še enkrat naši najmlajši igralki Karin Praček,“ je povedal glavni trener Ožbej Poročnik.

„S soigralcem sva odigrala močne tekme, dobro je bilo, čeprav sva prvič igrala skupaj. S svojo igro sem zadovoljna, bilo je vrhunsko. Upala sem si odigrati,“ je dodala Karin Praček, 17-letna igralka iz Ajdovščine.

Tekmovanje v Laškem, to je največji namiznoteniški turnir na svetu za parašportnike, letos tudi z rekordno bero držav udeleženk (kar 53), se bo zaključilo jutri, piko na i pa bodo postavili zvečer z zaključno slovesnostjo.

18. I Feel Slovenia Open Thermana Laško, (mešane) dvojice Slovenija, 12.5.

Dvojice, 12.5.

Ozturk&Turan (TUR) – Kancler&Lukežič 3:0
Gonzaletz&Rodriguez (ČIL) – Kancler&Lukežič 3:0

Astan&Gunaya (POL) – Jereb&Zhan (KIT) 3:0
Travnicek&Mihalik (SVK) – Jereb&Zhan (KIT) 3:0

Mešane dvojice, 12.5.

Čirić&Perić Ranković (SRB) – Dolinar&Lukežič 3:0
Merrien&Vautier (FRA) – Dolinar&Lukežič 3:0

Glinbanchuen&Sringam (TAJ) – Meglič&Kancler 3:0

Turan&Duman (TUR) – Meglič&Kancler 3:0

Iwabuchi&Tomono (JAP) – Praček&Morodullaev (UZB) 3:1

Diaz (ŠPA)&Lacerda (BRA) – Praček&Morodullaev (UZB) 3:2

Peng&Xiong (KIT) – Praček&Morodullaev (UZB) 3:0

Print Friendly, PDF & Email