Od 8. do 13. maja je v kraju Straubing (Nemčija), potekalo EP v kegljanju za gluhe in naglušne. Sodelovalo je pet reprezentanc in sicer: Avstrija, Češka, Hrvaška, Slovenija in Nemčija. Tekmovanje je potekalo tako v moški kot ženski konkurenci, z odliko se je odrezala tudi Slovenija, ki je domov prinesla kar devet kolajn.

Naša reprezentanca je nastopila v postavi Branko Srdan iz DGN Ljubljana, Gregor Skalicky iz DGN Posavja, Tomaž Klemen, Rado Selan in kot vodja Aleš Peperko, vsi trije iz Društva DOOS celjske regije. Uvodni dan je postregel z ekipno tekmo, kjer je naša ekipa Branko Srdan (494), Gregor Skalicky (571), Rado Selan (529), Aleš Peperko (572), Tomaž Klemen (530), zasedla 4. mestom z izkupičkom 2202 podrtih kegljev. Prvaki so postali Nemci s svojo A ekipo, ki je podrla 2244 kegljev, Sloveniji je do brona zmanjkalo 10 kegljev.

V nadaljevanju je sledil sprint. Branko Srdan, Rado Selan, Aleš Peperko in Gregor Skalicky so se suvereno prebili skozi kvalifikacije nadaljevanje, medtem ko je Tomaž Klemen skozi šivankino uho prestopil prag in se na tekmi uvrstil na 32. mesto in za rep ujel nadaljevanje. Do kolajne sta prišla dva naša, ki sta se pomerila že v polfinalu. Tomaž Klemen je porazi reprezentančnega kolega Aleša Peperka, ki je potem v boju za bron osvojil odličje. Klemen je v finalu klonil po dodatnih metih (z 18:17 je slavil Nemec Josef Voran), a se je takisto veselil srebra.

Nastopilo je 15 dvojic, med njimi tudi dve iz Slovenije. Dvojici  v reprezentanci sta bila sestavljeni glede na rezultate iz ekipne tekme. Prva dvojica sta bila Aleš Peperko  in Gregor Skalicky druga pa Tomaž Klemen in Rado Selan. V kvalifikacijah sta dosegla 4. in 5. rezultat, kar je že po malem dišalo na četrtfinalni slovenski dvoboj. To se je tudi zgodilo, v polfinale je napredoval dvojec Aleš Peperko in Gregor Skalicky, ki sta z rezultatom 22:20 ugnala navezo Klemen&Selan. Peperko in Skalicky sta v polfinalu izgubila z Nemcema (17:23), ki so bili usodni tudi v malem finalu (21:28) v boju za bron. V nadaljevanju je bilo na vrsti tekmovanje posamično, ki je hkrati štelo tudi za kombinacijo. Med našimi se je najbolj izkazal Gregor Skalicky (593), Aleš Peperko je bil tretji (580). V kombinaciji je bil Gregor Skalicky srebrn z izkupičkom 1354, Peperko pa bronast (1343).

Zatem je sledila še razglasitev tekmovalcev glede na dosežene rezultate na vseh nastopih – ekipna tekma, sprint, posamezno in tandem. Tu je bil vrstni red podoben kot v kombinaciji, le tekmovalci so med seboj zamenjali mesta. Zlato je osvojil Aleš Peperko, bron pa Gregor Skalicky. V pokalu narodov je Slovenija dosegla tretje mesto za Hrvaško in Nemčijo.

Slovenska reprezentanca je tako skupno osvojila kar devet odličij: Zlata sta priborila Gregor Skalicky (posamezno) in Aleš Peperko (seštevek vseh tekmovanj). S srebrom sta se okitila Gregor Skalicky (kombinacija) in Tomaž Klemen (sprint), bronasti pa so bili

Aleš Peperko (kombinacija, sprint in posamezno), Gregor Skalicky (seštevek vseh tekem) in kot ekipa po številu medalj. Poleg medalj so osvojili še 4. in 5. mesto v dvojicah in Tomaž Klemen 6. in 7. mesto posamezno in v kombinaciji.

Print Friendly, PDF & Email