Pred paraplesalno reprezentanco je drugo mednarodno IPC tekmovanje v letu 2023. Od jutri, petka, 2.6., pa do nedelje, 4.6,, bo potekal t.i. 2023 Lomianki Para Dance Sport XXV Polish Open.

Slovenija bo nastopila v postavi Nastija Fijolič (single women 1 in single women freestyle 1, single women powerwheelchair), Lara Nedeljkovič (single women 2), Tamara Mahorič (single women 2, single women 2 amaterji).

„Upamo, da se bo večini plesalk uspelo prebiti v finale v posameznih kategorijah in da Nastija izpolni prvo normo za udeležbo na svetovno prvenstvo, ki bo letos konec novembra v Genovi v Italiji. Med plesalkami bi izpostavil Tamaro Mahorič , ki bo prvič zaplesala na mednarodnem plesnem parketu v najvišji IPC kategoriji. Na Poljskem bo drugič pod okriljem IPC organizirano tudi tekmovanje za plesalce na električnih vozičkih, kjer bo slovenske barve branila Nastija Fijolič. Seveda pričakujemo, da bo Lara Nedeljković v svoji paradni in običajno najštevilčnejši disciplini single women 2 ponovno posegla po najvišjih mestih,“ uvodoma pove trener Andrej Novotny.

„Tekmovanju na Poljskem letos sledijo še IPC tekmovanja od avgusta do oktobra vsak mesec po vrsti še tekme v Tokiu (Japonska), Košice (Slovaška) ter Praga (Češka). Sezona tekmovanj v para plesu se bo kot rečeno končala v novembru s svetovnim prvenstvom v Italiji. Pred tem bo 10. junija še zadnje letošnje državno prvenstvo, kjer se predstavijo vsi slovenski para plesalci (tudi tisti, ki še čakajo na prvo mednarodno udeležbo),“ sklene Novotny, ki bo na tokratnem tekmovanju tudi v vlogi sodnika.

Print Friendly, PDF & Email