Italijansko mesto Fermo bo danes in jutri gostilo turnir moške klubske Evrolige v odbojki sede. Na njem bo nastopila tudi zasedba Robusta iz Šempetra v Savinjski dolini, ki brani lanskoletni bron.

V primerjavi s turnirjem v letu 2022 se je konkurenca številčno okrepila, saj se bo to pot v boj za evropski klubski naslov podalo 10 ekip. Poleg lanskoletnih udeležencev – SKISO Sinovi Bosne Lukavac, OKI Banjaluka, italijanska Synergie Fermana, francoski ASUL Lyon Volley in Robusta v Italijo prihajajo še štirje novinci. To so italijanska ASD Alta Resa, Pays Voironnais Volley iz Francije, bosanski KSO Spid Sarajevo in Kiev Ukrajina.

„Konkurenca bo še večja kot lani, tudi kakovost ekip bo na višji ravni,“ pred začetkom tekmovanja poudarja trener Simon Božič, ki ima z ekipo jasen cilj.

„Naša želja je uvrstitev v polfinale, nato pa bomo skušali zagrabiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. Dejstvo je, da naši ekipi ne bo lahko, saj se na tekmovanje podaja v precej okrnjeni zasedbi. Matic Keržan je s pljučnico pristal v bolnišnici, Saša Koruna in Jerneja Vrhunca pa so zadržale neodložljive službene obveznosti. Kljub temu ne mečemo puške v koruzo. Tudi ostali fantje znajo dobro igrati!“ še dodaja Božič.

Ekipo Robusta bodo na evroligaškem turnirju sestavljali Marko Pokleka, Jaša Bertelj, Martin Marovt, Klemen Hrastovec, Matjaž Majdič, Sebastjan Osrečki in Vlado Krk.

Ekipe bodo uvodoma razvrščene v tri skupine, iz katerih si bosta pot v sobotni četrtfinale neposredno zagotovili najboljši dve iz vsake ter dve najboljši tretjeuvrščeni moštvi. Polfinale bo na sporedu v nedeljo dopoldne, preostali tekmi za medalje pa v popoldnevu.

Robust bo uvodoma nastopal v skupini B, skupaj z Alta Reso, Banjaluko in Voironnais Volleyjem.

Minuli konec vikenda je za nov uspeh slovenske odbojke sede že poskrbela ženska ekipa Robusta, ki je v Mislovicah na Poljskem ubranila naslov evropskega klubskega prvaka.

Evroliga v odbojki sede za moške:

16.6.
Alta Resa – Robust (10.00) (spletni prenos tekme)
OKI Banja Luka – Robust (16.00) (spletni prenos tekme)

17.6.
Pays Voironnais Volley – Robust (13.30) (spletni prenos tekme)

Vir: OZS

Print Friendly, PDF & Email