Pred lokostrelskim dvojcem Dejan Fabčič&Živa Lavrinc svetovno prvenstvo, kjer se bodo delile vozovnice za paralimpijske igre v Parizu.

V prihodnjih dneh na svetovno prvenstvo v paralokostrelstvu odhaja naša reprezentanca. Na Češkem v Pilsnu bosta tekmovala Dejan Fabčič in Živa Lavrinc, preizkusila se bosta v posamični tekmi (t.i.Individualno v recurve open kategoriji) in tekmovanju mešanih ekip. Spremljala ju bosta Brina Božič in Manfred Risse.

„Pred svetovnim prvenstvom bomo skupaj opravili še kar nekaj pripravljalnih treningov, da uglasimo še finese kar se opreme tiče in dvignemo formo. Na svetovno potujemo 15. julija, tekmovanje pa traja do 23. julija. To je ena izmed najpomembnejših in najzahtevnejših tekem v štiriletnem obdobju, saj se na njej lahko pristreli kvote za paraolimpijske igre. To pomeni, da bo konkurenca izjemna in težka. Dejan in Živa sta dobro pripravljena. V zadnjem letu sta finalno prizorišče dvakrat preizkusila kot mešana ekipa, na evropskem prvenstvu 2022 in na letošnjem evropskem pokalu. To je dobra popotnica za svetovno prvenstvo,“ je pred začetkom tekmovanja selektorica Brina Božič optimistično razpoložena.

Spomnimo: v mešani tekmi ekip na lanskem evropskem prvenstvu sta Živa in Dejan zasedla 4. mesto.

Print Friendly, PDF & Email