Slovenski paraplesalci nadaljujejo tekmovalno sezono na Japonskem. V Tokiu bodo prekrižali plesna kolesa z najboljšimi plesalci Azije, Amerike in Evrope ter se borili za nove točke na svetovni jakostni lestvici.

Slovenski plesalci so v Tokio prispeli nekaj dni pred začetkom tekmovanja, ki bo potekalo 5. in 6. avgusta v športni dvorani Yoyogi, ki je gostila nedavne olimpijske igre. Prvi dan tekmujeta Amir Alibabić in Nastija Fijolič, tako v paru, kot posamezno. Lovila bosta normo za uvrstitev na svetovno prvenstvo v kategoriji Duo Latin razred 1 ter Amir v kategorijah Single men razred 1 in Single men freestyle razred 1. Skupaj bosta tekmovala v kategoriji Duo Latin razred 1, posamezno pa Amir v kategoriji Single men freestyle razred 1 in Nastija v kategoriji Single women freestyle razred 1.

Drugi dan tekmovanja bodo potekale še kategorije Single men razred 1, kjer nastopa Amir, Single women razred 1 z Nastijo ter Single women razred 2 z Laro Nedeljković. Glede na močno konkurenco in veliko število plesalcev je naš cilj osvojiti čim več finalnih uvrstitev in morda kakšno medaljo. Tekmovanju na Japonskem bodo sledila še tekmovanja na Slovaškem ter Češkem.

Zaključek tekmovalne sezone pa bo svetovno prvenstvo v Genovi v Italiji.

Print Friendly, PDF & Email