Paralokostrelec Dejan Fabčič se je izkazal na mednarodni tekmi v Chicagu, kjer je na koncu zasedel izvrstno 3. mesto. Da bi bila to lahko njegova tekma, je dal vedeti že v kvalifikacijah, ki jih je zaključil z osebnim rekordom 628 krogov, pred izločilnimi boji je bil na 3. mestu.

Dejan Fabčič je blestel v dvobojih. Prvi nasprotnik je bil najbolj neugoden, saj je Kanadčana Mathesona zmagal s setom razlike (6:4). V naslednjem krogu je imel predstavnika iz Peruja, Huaytalla Pereza, in zmagal s 6:0. V polfinalu je bilo zelo tesno. V izločilnem strelu je Dejan izgubil proti Brazilcu Roco, z rezultatom 5:6 oz. 8:9 po dodatnem strelu.

Suvereno v malem finalu

Po osebnem rekordu v kvalifikacijah in dobrem streljanju v izločilnih bojih je Dejan Fabčič uspešno odstrelil tudi dvoboj za bronasto medaljo. V prvem setu je bil z 28:24 boljši od Korejca Kima Kanghuna in vodil z 2:0. V drugem setu je povedel 4:0 (24:21), v tretjem setu pa s 25:24 dodal ključni dve set točki za zmago s 6:0.

Sezone še ni konec

“Pet let trdega dela se obrestuje. To je tisoče in tisoče strelov, ponovitev, nadgrajevanja tehnike, fizične priprave, opreme, nabiranja izkušenj … Vesela sem, da so se “planeti poklopili” in je za vse odgarano tukaj medalja, ki potrjuje, da je Dejan na pravi poti. Ni vedno lahko, sploh v lokostrelstvu, kjer imamo veliko mednarodno močnih tekmovalcev, ki so sposobni zmagovati. Kljub temu, da res dobro streljaš, lahko izpadeš kadarkoli v dvobojih… Zato je res balzam za dušo, ko se na tekmi prav vse sestavi. Chicago dobi kljukico, a že takoj po podelitvi imamo naslednji trening. Sezone še ni konec, ” je o tekmovanju povedala trenerka Brina Božič.

Dejana Fabčiča in Živo Lavrinc ta mesec čaka tudi nastop na evropskem prvenstvu.

Print Friendly, PDF & Email