Poljski Szczecin prihodnje dni gosti 11. evropsko prvenstvo gluhih v atletiki. Na tekmovanju se bo predstavila tudi tročlana slovenska delegacija: Leja Glojnarič, Iris Breganski in Tadej Enci.

Brez poškodb in z osebnimi rekordi

„Nerad karkoli napovedujem in tudi sedaj se držim predvsem, tega da gremo na evropsko prvenstvo po dober rezultat in kakšen osebni rekord. Upam seveda, da bo to zadostovalo za kakšen vidnejši rezultat. Nek cilj je v mnogoboju se približat 5000 točkam. Sicer pa Leja tekmuje v ponedeljek, 21.8., in v torek, 22.8., v sedmeroboju, v torek pa ima tudi finale na 100m ovire. V sredo je prost dan, v četrtek 24.8 pa jo čaka skok v daljino. V petek, 25.8., ima še en tekmovalni dan in sicer skok v višino. Tekmovala bo v kar štirih disciplinah, kar bo glede na urnik to velik izziv. Predvsem si želim, da Poljsko zapustiva brez poškodb in s kakšnim osebnim rekordom!“ evropsko prvenstvo napove Iztok Glojnarič, trener 20-letne Leje Glojnarič, aktualne zmagovalke skoka in v skoku v višino na zadnji olimpijadi gluhih lani v Braziliji.

Leja je debitantka na evropskem članskem prvenstvu.

Dober obet

Prvič bo na članskem evropskem prvenstvu tekmovala tudi 23-letna Iris Breganski, ki trenira pod taktirko Mojce Knific Breganski.
„Iris je pridno trenirala in upamo na dobre rezultate,“ pred tekmovanjem pove Mojca Knific Breganski. Iris bo tekmovala v mnogoboju, skoku v daljino, skoku v višino in teku na 200 metrov.

Tretji v Evropi

Na Poljskem ima visoka pričakovanja tudi 29-letni Tadej Enci, ki bo tekel na 400 m in 400 m ovire.

Trener Gregor Doberšek pohvali priprave, razkrije pa, da Tadej v ponedeljek dopoldan štarta prvenstvo s kvalifikacijami v teku na 400 m, v torek pa sledi finale. V teku na 400 m ovire je že v finalu, ki je na sporedu v četrtek.

„Dobro sva trenirala, Tadej je optimalno pripravljen. Dal bo vse od sebe, da seže tudi tja do kolajne.
Ker so kvalifikacije dopoldan, sva s Tadejem vse visoke anaerobne treninge opravila dopoldan, točno ob 10.30. Da sva bioritem prilagodila prvenstvu,“ še dodaja Doberšek. Tadej je leta 2015 prav na evropskem prvenstvu na Poljskem zasedel 3. mesto in osvojil bron. Na evropskem prvenstvu v dvorani pa je bil vnovič na Poljskem leta 2016 kar evropski prvak v teku na 400 metrov.

Print Friendly, PDF & Email