Na Zvezi za šport invalidov Slovenije-Slovenskemu paralimpijskemu komiteju smo tudi letos obeležili Dan slovenskega športa, ki smo ga v Sloveniji sicer slavili 23. septembra.

Kot že nekaj let zapored smo na ta dan združili moči z našimi partnerji, podporniki, ki našim parašportnicam in parašportnikom stojijo ob strani. Skupaj smo se pomerili na turnirju košarke na vozičkih, za nameček pa tudi v namiznem tenisu. V Športni dvorani Vojašnice Edvard Peperka je bilo veselo, pestro, igro in tudi tekmovalno, vse pa v znamenju fair playa. Na koncu je zmaga pripadla ekipi Leka, srebro naši zvezi, bron prvi ekipi Loterije Slovenje, četrta je bila Zavarovalnica Triglav, peta pa še druga ekipa Loterije Slovenje.

„To je eden od dogodkov, ki so nam še posebej ljubi. Našim podpornikom radi pokažemo, kako se je ukvarjati s parašportom v praksi. Tudi tokrat smo jih povabili in za njih organizirali turnir v košarki na vozičkih. Zakaj košarka? Ker je zelo aktiven in fizično naporen parašport in dejansko zelo dobro predstavlja to, kar počnemo. Na turnirju je bilo po eni strani prisotno zadovoljstvo zaradi fizične komponente druženja, kjer pa ni manjkalo smeha in zabave. To je bil namen,“ je ob tem povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja.

„Parašport je v fazi razvoja, še vedno pa zaostajamo za športom neinvalidov. Kljub temu vse bolj se vključujemo. Integracija poteka, nekje bolj, nekje manj uspešno. Kljub temu je parašport danes bistveno bolj sprejet, ko je bil v preteklosti. Mi bomo skušali na vse načine, da še naprej predstavljamo parašport, tako parašportnice in parašportnike kot vse panoge. Želimo pokazati, da nismo noben „bav bav“ v sistemu, ampak doprinašamo obči prepoznavnosti športa v Sloveniji,“ pa je ob prazniku slovenskega športa dodal Lazar.

Print Friendly, PDF & Email