Pred žensko in moško reprezentanco odbojke sede je evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Italiji. Z jasnimi ambicijami na tekmovanje tudi naši zasedbi.

Na EP članic sodeluje 10 reprezentanc, ki so v predtekmovanju uvrščene v dve skupini po pet. Slovenija prvenstvo začenja v skupini B.

Na EP članov tekmuje 12 reprezentanc, ki so takisto deljene v dve skupini, Slovenija tekmovanje začenja v skupini B.

Tekme članic v predtekmovanju EP:

9.10.
Slovenija – Velika Britanija (16.00)

10.10.
Slovenija – Poljska (16.00)

11.10.
Slovenija – Ukrajina (16.00)

12.10.
Francija – Slovenija (18.15)

Tekme članov v predtekmovanju EP:

9.10.
Hrvaška – Slovenija (11.30)

10.10.
Poljska – Slovenija (11.30)
BiH – Slovenija (17.45)

11.10.
Italija – Slovenija (17.45)

12.10.
Slovenija – Litva (11.30)

„Čeprav stanje ni najbolj rožnato v obeh ekipah, pa zato cilji niso nič manjši ali pa spremenjeni,“ tekmovanje v Italiji odločno napove selektor Simon Božič, ki bo vodil obe reprezentanci, pri vodnju moške vrste mu bo v pomoč Danica Gošnak.

„Precej smo imeli poškodbe, nekaj težav tudi v službah, kjer so zaposleni naši športniki. Pri ženski reprezentanci je jasno, da je v igri nastop na paralimpijskih igrah. Na igre v Pariz vodi le naslov evropskih prvakinj. Menim, da smo v konkurenci štirih ekip, ki nam to lahko uspe. Vse bo odvisno od dnevne forme. Poizkusili pa bomo vse, da nam uspe do odmevnega rezultata. Smo se pa vajeni spopadati s težavami, zato verjamem, da nam tudi letos uspe. Svoje bodo zagotovo pokazali tudi naši fantje,“ napove tekmovanji Simon Božič.

Dekleta bodo igrala v zasedbi:
Lena Gabršček, Suzana Ocepek, Valentyna Brik, Senta Jeler, Mira Jakin, Vesna Pogačar, Barbara Kocmur, Jana Ferjan, Klara Vrabič, Tija Vrhovnik

Fantje bodo igrali v zasedbi:
Sašo Korun, Matjaž Majdič, Jordan Jakin, Jaša Bartelj, Marko Pokleka, Jan Fonda, Matic Keržan.

Print Friendly, PDF & Email