Ob koncu sezone pa se je vnovič izkazal slepi tekač Robi Kogovšek, ki je minuli vikend tekmoval na mednarodnem atletskem mitingu Zagreb Open 2023. „S spremljevalcem Žanom Rudolfom sva na 400m dosegla nov uraden osebni rekord s časom 57.13. Do paralimpijske norme je zmanjkalo le 13 stotink,“ je bil po nastopu zadovoljen Robi.

„Robiju je zmanjkalo 13 stotink do norme za nastop na paralimpijskih igrah. Zelo smo blizu tej normi. Upali smo, da bi jo dosegli na tem mitingu, a je malenkost zmanjkalo. Svoje je dodalo tudi hladno vreme, ki za tek na 400 metrov ni bilo najboljše,“ je Robija za nastop pohvalil glavni trener Roman Kejžar.

Glavni trener tudi pohvali novega člana Robijeve ekipe. To je postal atlet Žan Rudolf, kar zvezda slovenske atletike. Žan je še danes ponosni rekorder državnih rekordov v teku na 800 in 600 metrov. „Žan je zagotovo dodana vrednost za našo ekipo,“ je jasen Kejžar, ki pove, da bo Robiju zdaj še lažje, saj bo imel kar dva, ki mu bosta na progi pomagala pri treningu in na tekmah. Jan Trček ostaja član Robijeve ekipe.

„Letošnje sezone je konec, tekem ni več. Če bi imeli tekmo čez teden dni ali dva tedna, bi normo ujeli. Sedaj bo Robi dobil malce prosto, potem pa čez dobrih 10 dni že nadaljujemo z delom. V prvi vrsti s fitnesom in z jasno željo, da še popravimo vzdržljivost. Če bi že dosegli normo na 400 metrov, bi potem spomladi lovili še normo na 1500 metrov. Zato bomo sedaj iskali dober kompromis tako med hitrostjo kot vzdržljivostjo,“ napove Kejžar.

Prva tekma v letu 2024, ko bo Robi lovil normo, bo sredi februarja v Dubaju, za tem sta možnosti še dve: tekmi v italijanskem Jesulu in na Hrvaškem v Puli. Maja 2024 ga čaka svetovno prvenstvo.

Print Friendly, PDF & Email