Slovenske odbojkarice sede so navdušile na zadnjem evropskem prvenstvu v Italiji, kjer so zasedle 2. mesto in osvojile srebrno kolajno. Prvakinje Italijanke, ki so 3:1 v nizih porazile Slovenijo, so si že zagotovile nastop na prihajajočih paralimpijskih igrah, Slovenija pa bo imela še dve priložnosti, da si svoj četrti nastop na paralimpijskih igrah vendarle še pribori.

V ženski konkurenci bo na prihajajočih paralimpijskih igrah tekmovalo osem ekip. Ob prej omenjeni Italiji so s paralimpijsko vozovnico v žepu že gostitelj Francija ter Brazilija, ZDA in Kitajska. Na voljo so še tri vozovnice – eno mesto bo zapolnil afriški prvak, po eno pa najboljša še neuvrščena reprezentanca na svetovnem pokalu ter zmagovalka zadnjega kvalifikacijskega turnirja, ki bo prihodnje leto.

Prva priložnost tudi za Slovenijo bo že v tem mesecu, ko bo Slovenija med 11. in 18. novembrom tekmovala na svetovnem pokalu, ki ga bo gostil Egipt. Reprezentanca se pripravlja v upanju, da se v Egiptu odreže po najboljših močeh in uresniči svoje sanje. Zadnja priložnost za pot na paralimpijske igre pa bo prihodnje leto na Kitajskem; točen datum in konkurenca pa še nista znani. Varovanke selektorja Simona Božiča so odločene, da svoje sanje uresničijo že zdaj v Egiptu.

Foto: ParaVolley Europe

Print Friendly, PDF & Email