V Grčiji v Heraklionu je potekal močan mednarodni turnir World boccia Challenger, na katerem je bilo 93 tekmovalcev iz 25 držav, merili so se v dvoranskem balinanju. Slovenske barve sta zastopala Nataša Bartol in Jakob Škantelj.

Dobro izhodišče

V BC3 kategoriji je tekmoval Jakob Škantelj (z asistentom Miho Bevcem pri igri), ki je v konkurenci 21 tekmovalcev zasedel 7. mesto. Najprej sta v skupini z 9:2 premagala Čeha Jirija Svojanovskyega, nato pa še drugega nosilca turnirja in 14. na svetu Šveda Christofferja Hagdahla s 4:1. Dve zmagi sta pomenili, da Škantelj ni potreboval dodatne playoff tekme in se je direktno uvrstil v četrtfinale. V slednjem pa ga je s tesno zmago s 3:1 zaustavil Italijan Gabriele Zendron.

“To je bil za naju z asistentom drugi turnir in lahko rečem, da sem zadovoljen z rezultatom. Cilj je bil vsaj playoff tekma, a z res dobro tekmo proti Švedu sva prišla direkt v četrtfinale. Če bi imel proti Italijanu čisto malo sreče, bi se morda lahko pogovarjali o medalji, a tekma je bila tesna, nervozna, z majhnimi napakami. Vsaka šola nekaj stane. Ponosen sem na to, kako sva delovala skupaj. Sledi analiza in trening, ter zaključek sezone na domačih tleh. Drugo leto pa upam na čim več mednarodnih priložnosti, da pokaževa še več,“ je povedal Škantelj.

Nataša Bartol je po težavah s potovanjem in celo menjavi letališča v kategoriji BC4 z zmago 6:3 nad Francozinjo Rachel Bujadinović in porazoma proti Američanki Cassie Mitchell 0:7 in Grkinji Chrysi Morfi Metzou 1:6 zasedla končno 7. mesto. Prva tekma proti Američanki se je izkazala za odločilno za napredovanje iz skupine, a so težave s potovanjem pustile preveč posledic.

Print Friendly, PDF & Email