V četrtek, 26.10., je Diandra Bekčić nastopala na svetovnem WKF para-karate prvenstvu 2023 v Budimpešti ter se z odličnim nastopom kate Gojoshiho Sho in doseženimi 37,7 točkami uvrstila v svoji skupini na 3. mesto ter s tem v nadaljevalni boj za osvojitev bronaste medalje.

Dan za tem je tako potekal njen nadaljevalni tekmovalni nastop za osvojitev bronaste medalje v disciplini parakarateja, kategorije K22, na katerem je parakarateistka, Diandra Bekčić tekmovala proti predstavnici iz Kanade, proti tekmovalki Olson Natalie (večkratni favoritki, ki je bila do sedaj na svetovni rang lestvici uvrščena na 2. mesto).

Diandra je izpeljala izvrsten nastop kate Enpi ter prejela še višjo oceno kot prvi dan (37,8), žal pa je bila kanadska tekmovalka le za 0,2 oceno višje ocenjena s strani sodnikov.

Tako je Diandra Bekčić končala svetovno parakarate prvenstvo 2023 z visoko uvrstitvijo na 5. mestu. 

Aljoša Kramar, reprezentančni trener in predsednik komisije za parakarate ocenujuje, da je Diandra Bekčić izvrstno in brez napak nastopala na prav vseh svojih nastopih na prvenstvu ter več kot odlično predstavila Slovenijo ter izkazala, da delujemo v Sloveniji homogeno in da imamo poleg visokega strokovnega znanja v parakarateja tudi odlično medsebojno sodelovanje na vseh nivojih.

S tem v imenu Karate zveze Slovenije predsednik parakarate komisije izreka prav posebno zahvalo Zvezi za šport invalidov Slovenije, ki ekipi po svojih močeh nenehno stoji ob strani kar parakarateiste zelo motivira. „Iskrene čestitke odlični Diandri Bekčić, na katero smo zelo ponosni!“ sklenejo na Karate zvezi Slovenije.

Print Friendly, PDF & Email