Na Nizozemskem je potekal kvalifikacijski turnir reprezentanc v hokeju na električnih vozičkih. Slovenija, Belgija in Češka so se borile za zadnjo vozovnico za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto, med 20. in 28.10., na Danskem.

„Tudi v sobotnih tekmah sta bila nasprotnika močnejša tekmeca. Vozovnico za na EP 2024 si je priigrala reprezentanca Belgije. Slovenci smo z nastopom na kvalifikacija sicer res zaostali za visoko postavljenimi cilji, vendar so novi štirje člani reprezentance pridobili predragocene izkušnje. In ravno dva od novincev sta dokazala dobro in predano delo v njihovem prvem letu aktivnega igranja ter prijela priznanje za najboljšega vratarja in igralca s T-palico. Hvaležni smo, da sta nam Zveza ŠIS-SPK in Društvo distrofikov Slovenije omogočila udeležbo,“ je po tekmovanju povedal selektor ekipe Damir Bakonić, nagrajena sta bila reprezentantaŽiga Svet in Tadej Raner.

Slovenija je nastopila v postavi Marjan Mežnar, Andraž Velušček, Tilen Ribnikar, Žiga Svet, Goran Habjanič, Tadej Raner, Gregor Jerič in Branka Petrak. Trener ekipe je Damir Bakonić.

Prvega tekmovanja se je naša reprezentanca udeležila leta 1993, letos tako praznuje 30 let od prve uradne tekme. V ta šport, hokej na električnih vozičkih, se vključujejo predvsem osebe z mišično distrofijo. Načeloma vsi tisti ki v vsakdanjem življenju uporabljajo električni voziček.

Kvalifikacije za EP:

17.11.
Belgija – Slovenija 13:2
Češka – Slovenija 5:3

18.11.
Slovenija – Belgija 3:15
Slovenija – Češka 2:8

Print Friendly, PDF & Email