Slovenski paraplesalci so že prvi dan svetovnega prvenstva v Genovi v Italiji dosegli skoraj vse zastavljene cilje in dosegli odlične rezultate. Ines Golobič je uspešno debitirala na svojem prvem SP in v kategoriji Single women class 1 zasedla 21. mesto. V isti kategoriji je Nastija Fijolič zasedla 16. mesto in bila zelo blizu uvrstitvi v polfinale. Amir Alibabić je v kategoriji Single men class 1 z odličnim plesom zasedel 7. mesto in tako le za eno mesto zaostal za velikim finalom. Lara Nedeljković je v že tradicionalno najštevilčnejši kategoriji Single women class 2 zasedla izvrstno 8. mesto in tako ponovno pridobila kategorizacijo. Selektor slovenske paraplesne reprezentance Andrej Novotny je bil že prvi dan z videnim več kot zadovoljen, saj so prav vsi plesalci pokazali ogromen napredek in močno izboljšali svoje rezultate v primerjavi s prejšnjim SP leta 2019 v Nemčiji.

Z drugim tekmovalnim dnem na svetovnem prvenstvu v Genovi v Italiji se je zaključila tekmovalna sezona slovenske paraplesne reprezentance.

Dan je bil posvečen nastopom v freestylu ter duo latinu. Za rezultat dneva je poskrbel Amir Alibabić, ki je dosegel 7. mesto v kategoriji Single men freestyle class 1. V kategoriji Single women freestyle class 1 sta Nastija in Ines kljub dobremu plesu zasedli 18. oziroma 20. mesto. V kategoriji Duo latin class 1 sta Nastija in Amir plesala v finalu in zasedla odlično 5. mesto.

“Kljub temu, da se na letošnjem svetovnem prvenstvu ni izšlo za medaljo, pa vidimo, da je smer prava in da bo s trdim delom prišla medalja na naslednjem svetovnem prvenstvu čez dve leti. Hkrati pa seveda z velikimi pričakovanji zremo že v naslednje leto, saj se s takim plesom na evropskem prvenstvu lahko pričakuje kar nekaj medalj, kjer se nam bodo naslednje leto pridružile tudi naše najmlajše Brina Rogelj in Nika Bratuš (morda pa še kdo od starejših, ki tudi že pridno trenirajo in trkajo na vrata reprezentance),” je po koncu tekmovanja povedal selektor Andrej Novotny.

Print Friendly, PDF & Email