Predsednica države Nataša Pirc Musar, predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in predsednik vlade Robert Golob so danes na Brdu pri Kranju gostili tradicionalni sprejem za predstavnike invalidskih organizacij. Invalidi so na sprejemu ob mednarodnem dnevu invalidov pozvali k večji vključenosti v oblikovanje zanje relevantnih ukrepov.

„Invalidnost ne sme biti ovira za uresničevanje sanj in ciljev. Naša naloga je, da vam omogočimo, da razvijete svoj polni potencial in prispevate k skupnosti na enak način kot vsi ostali. Vsak po svojih močeh in zmožnostih. Invalidi ste močni posamezniki, ki premagujete ovire vsak dan, ne le fizične, temveč tudi družbene, s svojo voljo in neustavljivo željo po življenju. Od vas se lahko marsikaj naučimo vsi, ki takšnih ovir, kot jih imate pred seboj vi, mi nimamo. Meni ste vzor. Srečno in lepe bližajoče se božične in novoletne praznike vam želim. Vsem mladim parašportnikom in parašportnicam, ki so danes z nami, in verjetno težko čakate poletne paralimpijske igre v Parizu, pa, da se vam izpolnijo načrti, ki ste si jih zastavili, saj vsi invalidi vsak dan dokazujete, da nič ni nemogoče, če premagamo ovire v glavi,“ je predsednica države Nataša Pirc Musar v svojem nagovoru opozorila tudi na parašportnice in parašportnike. Na sprejem so bili vabljeni potniki na paralimpijske igre v Parizu (Živa Lavrinc, Dejan Fabčič, Franček Gorazd Tiršek) ter ambasadorke in ambasadorji programa Postani športnik, ki ga z namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnost razvijamo skupaj z Lidlom Slovenija. Poleg parašportnic in parašportnikov so se sprejema udeležili tudi trenerji in trenerke, predsednik Zveze ŠIS-SPK Damijan Lazar, ter vodja odprave v Pariz dr. Boro Štrumbelj ter namestnica vodje odprave Jana Čander.

Na sprejem so bili vabljeni Brina Božič, Andreja Gorjup, Luka Trtnik, Matej Arh, Anej Doplihar, Leja Glojnarič, Lara Nedeljkovič, Nastija Fijolič, David Škorjanc, Robi Kogovšek, Amir Alibabič, Lena Gabršček, Senta Jeler, Tija Vrhovnik, Marino Kegl, Robi Bojanec, Blaž Adamlje, Manca Smrekar, Tadej Enci, Tomi Jakša, Jernej Slivnik in Tim Žnidaršič Svenšek.

 

Print Friendly, PDF & Email