V Bolgariji je potekalo uvodno srečanje evropskega projekta Basketball inclusive games (ERASMUS-SPORT-2023-SNCESE–101133833).

Udeležence, v imenu Zveze ŠIS-SPK je bil prisoten Žarko Tomšič, so pozdravili Walter Phaller, predsednik IWBF, Georgi Glushkov, predsednik Košarkarske zveze Bolgarije in Kosta Iliev, športni direktor Fibe. Uvod v srečanje sta pripravila Vladimir Iskrov, vodja bolgarske reprezentance košarke na vozičkih, in Ophelia Kuneva, predsednika Košarkarskega kluba invalidov Levski.

Projekt je predstavila Shirin Amin (Champions Factory Ireland Limited).
Cilj projekta – Projekt »Basketball Inclusive Games« je 12-mesečni, neprofitni evropski športni dogodek, ki obravnava omejeno dostopnost in inkluzivnost v košarki. S spodbujanjem prijetnega okolja za invalide želi projekt opolnomočiti udeležence in ustvariti trajen pozitiven vpliv na evropsko športno skupnost. Predlagana rešitev združuje glavni dogodek, sodogodke in strateško zasnovan načrt dela s tremi med seboj povezanimi delovnimi paketi. Osrednji dogodek vzpodbuja dostopnost tako, da združuje športnike in športnike invalide. Ta vključujoč dogodek je podprt s sočasnimi dogodki, kot so sodniški seminarji, trenerski seminarji in usposabljanje prostovoljcev.

Za notranjo in zunanjo komunikacijo, vključno z EACEA, bo projektna skupina uporabljala naslednje komunikacijske kanale:

Spletna stran: https://bigbasketball.org/
Instagram: https://www.instagram.com/basketball_inclusivegames
Facebook: https://www.facebook.com/Basketballinclusivegames
YouTube: https://www.youtube.com/@BasketballInclusiveGamesBIG.

Določeni so bili datumi za izvedbo seminarjev za sodnike in trenerje v partnerskih državah ter obravnavani potrebni pogoji za njihovo izvedbo. Podpisani so bili pomembni dokumenti – pogodba o izvedbi aktivnosti, načrt komuniciranja in diseminacije ter načrt upravljanja. Ob koncu srečanja so vsi partnerji izrazili zadovoljstvo nad začetkom projekta in organizacijo dogodka.

Print Friendly, PDF & Email