V Turčiji je minuli vikend potekal turnir tekmovanja EuroCup2 v košarki na vozičkih. Zmagovalci so postali košarkarji RBB Flinkstones Graz, za njih pa sta uspešno igrala naša dva reprezentanta David Škorjanc in Haris Kuduzović. Drugo mesto je zasedel italijanski P.D.M. Treviso z Milanom Slapničarjem, Robijem Bojancem in Nicolo Favrettom.

Učinek naših košarkarjev:

Milan Slapničar – 4 tekme, 35 min, 9.8. p, 11.3 rb, 3.3 as/tekmo
David Škorjanc – 4 tekme, 37.5 min, 16.3 p, 3.8 rb, 5.8. as/tekmo
Haris Koduzović – 4 tekm,e 29.2 min, 13.8 p, 5.8 rb, 3.3 as/tekmo
Nicolas Favretto – 4 tekme, 32 min, 23.5. p, 15 rb, 2.3 as/tekmo
Robi Bojanec – ni prišel v igro.

Zdaj je že jasno, da Škorjanc in Kuduzović igrata med 25. in 28.4. finalni turnir pokala EuroCup2 v Italiji, trojec Slapničar&Bojanc&Favretto pa odhaja na finalni turnir pokala EuroCup3 v Španijo (med 25. in 28.4.). Ponosni na vseh pet fantov, še posebej pa si čestitke zaslužita David Škorjanc in Milan Slapničar, ki sta bila izbrana v najboljšo peterko turnirja v Turčiji! Žarko Tomšič, naš priznani košarkarski delavec, pa je bil kontrolor sojenja na turnirju v Franciji.

Sicer pa so misli naših košarkarjev tudi pri reprezentančni sceni: ParaSportSlovenia, ki igra v močni regionalni Ligi NLB Wheel, v nedeljo, 17.3., odhaja v Banja Luko na 4. krog rednega dela lige. ParaSportSlovenia si je že zagotovila polfinale, a jo čakata še dve zahtevni tekmi: proti KKI Vrbas in KK OSI Paramont. „V Banja Luki nas čakata dve izredno zahtevni tekmi, najprej proti domačinom, ki so tudi glavni pretendenti za končno slavje v ligi, potem pa še proti ekipi Paramonta iz Podgorice. Polfinale smo si že priborili, vendar želimo nadaljevati dober rezultatski niz in pustiti dober vtis tudi na tem kolu, ki pa ga moramo nujno izkoristiti tudi kot dobro pripravo za odločilni dve tekmi sezone. Nikakor pa ne mislimo nič taktizirati, obe tekmi bomo igrali na polno,“ je pred turnirjem povedal glavni trener Žiga Kobaševič.

Liga NLB Wheel, 4. krog, Banja Luka, 17.3.
KKI Vrbas – Parasport Slovenia (11.30)
KK OSI Paramont – ParaSport Slovenia (15.00)

Print Friendly, PDF & Email