Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite tudi letos organizira priprave za naše parašportnice in parašportnike, pred katerimi so v tem koledarskem letu novi izzivi. Priprave potekajo Medulinu, okolici in v Puli, športniki in športnice pa so nastanjeni v Medulinu.

Na pripravah so Robi Kogovšek, Leja Glojnarič, Iris Breganski, Tadej Enci, Marino Kegl, Tristan Majcenovič, Tim Žnidaršič Svenšek, Alessandro Ambrožič, Anej Doplihar, Jure Furlanič, Janez Cankar, Živa Lavrinc, Dejan Fabčič, Simon Turk in Andrej Kenda. V Istro so prišli tudi košarkarji. Pred vsemi športnicami in športniki so v tem koledarskem letu številni tekmovalni izzivi. Ki jim bodo kos tudi zahvaljujoč dobrim pripravam.

„Priprave potekajo dobro, služi nam tudi vreme. Treniramo na štadionu v Puli, ki je nov in je odličen objekt. Popoldanske treninge pa delamo kar v Medulinu,“ potek dela pohvali Iztok Glojnarič, trener Leje Glojnarič. „Smo v fazi pridobivanja moči, delamo na tehniki, hitrost pa pride kasneje,“ dodaja Glojnarič, ki napove, da bo Leja s tekmami začela sredi maja, na mednarodni sceni bo pogosto prisotna – vse z željo, da bi bila optimalno pripravljena na svetovno prvenstvo, ki bo med 12. in 21.7. na Tajpehu. Poleg Leje bosta tja z velikimi pričakovanju odpotovala tudi Iris Breganski in Tadej Enci.

„Te priprave so zelo pomembne, to vsakič poudarim. V teh desetih dneh naredimo ogromno: treniramo dvakrat na dan, uglasimo opremo, testiramo novo opremo, čas je za taktično pripravo, prav tako se trudimo izboljšati fizično pripravljenost. Velik plus priprav je, vsaj s trenerskega stališča, da je vse na enem mestu: zjutraj se zbudimo, po zajtrku smo že 100 metrov proč na strelišču, ne izgubljamo časa. Priprave so namenjene tudi povezovanju ekipe, da še boljše delujemo na tekmovanju. Nenazadnje pa so priprave dobra prilika za srečevanje z drugimi športniki, da se potem prvič na srečamo na igrah oz. tekmovanju. Če ponovim: priprave so zelo pomembne, se jih vsakič veselim in na tem mestu hvala Zvezi ŠIS-SPK,“ je pomen priprav izpostavila Brina Božič, glavna trenerka paralokostrelske reprezentance, ki se pripravlja na prihajajoča tekmovanja: začenši z evropskim prvenstvom v Rimu, ki se začne 17. maja.

„Menim, da so se mladi plavalci zelo dobro povezali med sabo, napredek pa je viden tudi pri sami kondiciji in moči, čemur smo namenili največ pozornosti,“ pa pove trenerka plavanja Kristina Žagar, ki bo s fanti do konca tedna naredila 12 vodnih treningov. „Kondicijske treninge smo namenili preventivi in mobilnosti, ki je za naše plavalce zelo pomembna. Nekaj popravkov je bilo tudi pri stabilnosti in moči – z željo, da gresta športni in fizični razvoj v pravo smer. So pa te priprave pomembne za te tri fante tudi zato, ker so vsi trije s treh različnih koncev Slovenije, tu pa lahko trenirajo skupaj, se drug drugega vzpodbujajo in krepijo prijateljstva,“ zaključi Kristina Žagar.

Športnike in športnice je na pripravah obiskal tudi Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Print Friendly, PDF & Email