„Dogodek je bil res super in izvrsten. Lahko rečem, da sem ganjen, dvakrat sem težko dihal in komaj zadrževal solze. V otroških očeh sem videl te iskrice, ki so bile jasen dokaz, kako otroci pozorno poslušajo mojo zgodbo. Konec koncev: začutil sem njihovo srečo, ker sem bil del njih, in tudi vem, da navijajo zame,“ je paralimpijec Franček Gorazd Tiršek strnil vtise po še enem obisku, ki smo ga na Zvezi za šport invalidov Slovenije-Slovenskem paralimpijskemu komiteju opravili v okolju, kjer bivajo naši potniki ali pa kandidati za paralimpijske igre v Parizu. Nani je potnik v Pariz: pred njim so četrte paralimpijske igre, lovil pa bo 5. paralimpijsko kolajno.

Pester urnik

„Odštevanje do Pariza se je začelo. Čas beži. Dejansko sem nekako z mislimi že v Parizu, se pa tudi zavedam, da so do paralimpijskih iger na sporedu še tekmovanja. Pozornost namenjam tudi dobremu počutju, urniki so prepleteni s fizioterapijo, treningi, tekmovanji, ki sledijo. Vse gre po planu,“ je dodal Franček Gorazd po pogovoru na Osnovni šoli Frana Kocbeka Gornji Grad, ki jo je tudi sam obiskoval. Pogovor pred več kot 100 učenci je vodila Mateja Pintar Pustovrh, nekdanja paralimpijska prvakinja v namiznem tenisu.

Franček Gorazd Tiršek je v pogovoru povedal, kako potekajo priprave na Pariz. „Prihodnji teden odhajam v Španijo, kjer me čaka evropsko prvenstvo. Obetam si prijetno tekmo, da se vidi, kje in kako sem. Da tudi vidim, kako mi oprema služi. Ko končam z EP, sledi korekcija manjših nians. Potem me čaka še tekmovanje Grand Prix v Novem sadu, potem še zaključni treningi in že bom odpotoval v Novi Sad,“ smo izvedeli. V pogovoru pa je izpostavil tudi pomembne ženske, ki so zaznamovale njegove življenje: začenši z mamo, potem pa zagotovo nekdanja trenerka Polona Sladič, sedanja trenerka Andreja Gorjup, partnerica Lea in Katka Geršak s Športne zveze Velenje.

Veseli, ker ga imajo

„Nani je v mojem življenju že nekaj časa. Z veseljem ga spremljam na njegovi športni poti. Sledim mu v tem, kar počne in dela,. Zelo vesela sem, ker ga poznam. S svojo zgodbo pa nam sporoča, da se vztrajnost vedno izplača. In da je v življenju treba vztrajati in se ukvarjati s športom. Nani je že vrsto let močno zapisan v velenjski šport: vrsto let je že parašportnik Mestne občina Velenje, je tudi član Strelskega društva Mrož Velenje. Zelo smo ponosni nanj. S svojimi dosežki v našo občino prinaša pravi športni duh, na tej športni poti pa ga ponosno spremljamo,“ je ob tej priložnosti povedala Katja Geršak.

Podpirali ga bodo še naprej

„Lepo je biti župan v občini, kjer imamo tako izvrstnega parašportnika Frančka Gorazda Tirška. Z njim živimo, navijamo zanj, naši občini je prinesel že veliko veselja. Obljubljam pa, da ga bomo še naprej podpirali. Skušamo mu stati ob strani po najboljših močeh. Želimo si izpopolniti strelišče, da bi ga izpopolnili. Sicer pa na tem mestu Naniju želimo srečno in uspešno v Parizu, da mu uspe, kar si je zadal za cilj!“ je domači župan Anton Špeh izrazil podporo Tiršku.

Dobrodušni in prijazni za šoli

„Zelo smo ponosni na Frančka Gorazd Tirška, tudi naše učenke in učenci ga zelo dobro poznajo in navijajo zanj. Na tem pogovoru pa smo tudi spoznali, da je njihov velik vzornik. Nina s svojim načinom življenja, vztrajnostjo in delavnostjo dokazuje, kaj vse je mogoče. Tudi če padeš na dno, lahko uspeš. Potrebuješ le cilj in voljo ter da temu slediš. Naniju je to uspelo!“ pa je piko na i prazniku v Gornjem Gradu postavila Blanka Nerad, ravnateljica šole. Celotna šola se je ob pripravi dogodka izredno izkazala, za kar se jim na tem mestu iskreno zahvaljujemo!

Prihodnji teden bomo v Dornberku obiskali Aneja Dopliharja (30.5. ob 10.15), 5.6. smo v Vipavi na obisku pri Dejanu Fabčiču, 6.6. pa v Kamniku na obisku pri Živi Lavrinc.

Print Friendly, PDF & Email