Pred XIII. Paraolimpijskimi igrami v Pekingu so organizatorji predvidevali, da bo število prijavljenih novinarjev, fotografov in poročevalcev zagotovo večje kot v Atenah pred štirimi leti, kjer jih je bilo dobrih 2000. Nikakor pa v BOCOG-u niso pričakovali, da se bo število povečalo za skoraj trikrat.

Zadnja uradna številka je 6549 akreditiranih predstavnikov medijev iz vsega sveta. Zaradi nenadejanega povečanja, so danes v BOCOG-u uradno končali sprejemati prošnje za kitajske medije in predstavnike televizijskih in radijskih hiš, ki nimajo zakupljenih pravic. Kot kaže pa se bo vseeno število akreditiranih predstavnikov medijev lahko še povečalo, saj BOCOG še sprejema prošnje za akreditacije predstavnikov nacionalnih medijev, predvsem dopisnikov na Kitajskem.

Japonska nacionalna televizija NHK bo ena od številnih, ki bodo neposredno prenašale otvoritveno slovesnost na osrednjem stadionu. Japonci pričakujejo, da bo gledanost dosegla celo olimpijsko otvoritev. V ta namen so predstavniki japonske nacionalne televizije že vzpostavili stike z vsemi predstavniki nacionalnih paraolimpijskih komitejev, da bi zbrali čim več podatkov o državah udeležnkah in njihovih športnikih.

Mednarodni paraolimpijski komite (IPC) pa je novinarske predstavnike nacionalnih komitejev prosil tudi za dodatno pomoč pri prenosih tekmovanj. Na spletni strani IPC bodo tekmovanja paraolimpijcev v Pekingu spremljali tudi s pomočjo strokovnih komentatorjev, le te pa bodo s potrebnimi podatki po potrebi preskrbovali novinarski atašeji posameznih držav.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email