Peking, 07. septembra (STA) – Potem ko so se pozno sinoči po lokalnem času v Pekingu s slavnostnim odprtjem začele letošnje paraolimpijske igre, bodo že danes nastopili prvi slovenski športniki. Prvi, ki bo preizkusil tekmovališča v kitajski prestolnici, bo plavalec Dejan Fabčič.

Fabčič bo v slavnem olimpijskem plavalnem objektu, Vodni kocki, nastopil dopoldne v kvalifikacijah na 200 metrov mešano. Finale v tej disciplini bo na sporedu ob 19. uri zvečer, saj so se na paraolimpijskih igrah odločili za običajen plavalni urnik s kvalifikacijami v dopoldanskem času in večernimi finali v istem dnevu, medtem ko so na OI zaradi zahtev televizije morali finalne nastope plavalci opraviti zjutraj, kvalifikacije pa popoldne.

Od slovenskih športnikov bodo imeli v nedeljo največ dela namiznoteniški igralci. Celotna slovenska peterica se bo predstavila v prvem krogu posamičnega dela tekmovanja, žreb pa slovenski ekipi ni bil najbolj naklonjen. Prve boje v svojih skupinah – v nadaljevanje z izločilnimi boji pri vseh vodi le prvo mesto – bodo Slovenci igrali popoldne po lokalnem času. Andreja Dolinar se bo najprej pomerila z Jordanko Fatmeh Al Razam, Jolanda Belavič s Turkinjo Neshilan Kavas, branilka naslova iz Aten 2004 Mateja Pintar z Italijanko Federico Cudio, Bojan Lukežič s Francozom Florianom Merrienom, Ivan Lisac pa s Korejcem Gum Kim Youngom.

Zvečer bodo imeli prvi dvoboj na turnirju tudi igralci golbala, Slovenci se bodo za uvod pomerili s Finsko, tekma bo ob 19. uri po lokalnem času.

Print Friendly, PDF & Email