Peking, 09. septembra (STA) – Po napornem ponedeljku, ki ga je na paraolimpijskih igrah v Pekingu v slovenski ekipi z bronasto medaljo zaznamoval Franc Pinter, čaka slovenske športnike le za odtenek manj naporen torek. Atletika, odbojka, golbal, namizni tenis, kolesarstvo in strelstvo so panoge, v katerih bodo moči merili Slovenci.

Sprememba urnika v zadnjem hipu – njena disciplina bi morala biti prvotno na sporedu šele v sredo – je prisilila atletinjo Tatjano Majcen Ljubič, da bo imela dva nastopa v dveh dneh, saj jo danes čaka še met diska. V pekinškem strelišču bo tekmovalni krst doživel drugi slovenski predstavnik v tem športu, Damjana Pavlina čaka tekma z zračno puško leže v kategoriji R5.

Kolesar David Kuster bo na velodromu nastopil v časovnem preizkusu, v namiznoteniški dvorani pa bosta nastope v predtekmovanju v skupinah končali Andreja Dolinar, ki bo proti Poljakinji Miroslawi Rozmiej skušala doseči prvo zmago v Pekingu, ter Mateja Pintar, ki se bo za napredovanje pomerila z Avstrijko Doris Mader.

Spet bodo aktivni vsi slovenski igralci ekipnih športov z žogo. Ženska ekipa v sedeči odbojki se bo dopoldne pomerila z močnimi Ukrajinkami, igralci golbala pa bodo v tretji tekmi predtekmovanja zvečer igrali z Belgijo.

Print Friendly, PDF & Email