Peking, 15. septembra (STA) – Slovenski športniki invalidi so svoje nastope na paraolimpijskih igrah v Pekingu že končali. Danes sta bila na sporedu še zadnja slovenska nastopa. V atletiki sta tekmovala Jože Flere in Henrik Plank in ostala brez finala v metu kija in kopja.

Čeprav je v Pekingu ostal še en tekmovalni dan, sreda pa bo poleg slovesnosti ob koncu 13. paraolimpijskih iger ponudila še nekaj finalnih tekem in maratonske atletske preizkušnje po središču mesta, je zastor nad nastopi slovenskih športnikov padel že danes. Na stadionu Ptičje gnezdo sta tekmovala atleta Jože Flere in Henrik Plank, a sta ostala brez finalnih uvrstitev.

Flere, dobitnik srebrne medalje v metu diska, je v svoji zadnji disciplini, metu kija v združeni kategoriji F32/51, ostal brez finala najboljše osmerice. Flere je izvedel le en uspešen met, dva v njegovi prvi seriji pa sta bila neveljavna, saj je orodje pristalo v zaščitni mreži. Z 21,37 metra (888 točkami) je osvojil deveto mesto in za nekaj centimetrov ostal brez finala in boja za kolajne. Te so si na koncu razdelili Tunizijec Mourad Idoudi z novim svetovnim rekordom 35,77 metra, Britanec Stephen Miller in Čeh Jan Vanek.

Že dopoldne je na atletskem prizorišču tekmoval še Henrik Plank. V metu kopja združenih kategorij F33/34/51 je najdlje vrgel 14,49 metra (828 točk), kar je pomenilo zadnje, deseto mesto. V boju za vrh sta bila najboljša Tunizijca Faouzi Rzig in Mohamed Krid; prvi je s 34,81 metra (1305 točk) tudi izboljšal svetovni rekord. Bron je osvojil Francoz Jean Pierre Talatini.

Print Friendly, PDF & Email